nieuws

Gedoe over Rotterdam-boot op Amsterdamse Gay Pride

ROTTERDAM - Is het een geldkwestie of toch stiekem een staaltje "020 versus 010"? De initiatiefnemers van de Rotterdam-boot liggen in de clinch met de organisatie van de Amsterdamse Gay Pride.
Ze moeten ruim 5.500 euro betalen omdat ze in de categorie 'gemeenten' zijn ingedeeld. Dat geld heeft de club Rotterdamse gays echter niet. Ze mogen wel in een andere (lees goedkopere) categorie meedoen, maar dan niet onder de naam Rotterdam, klaagt Harry Kroesen.
"Wij hebben al die jaren dat we genoeg geld hadden in een dure categorie meegedaan zodat we niet hoefden te loten", legt Kroese uit. Dit jaar staat zijn stichting er echter financieel niet zo florissant voor. Er was één geluk: omdat de Rotterdamse boot vorig jaar won, hoefde er niet geloot te worden en zou de boot sowieso zijn rondje door de grachten maken.
Maar nu lijkt het conflict over de financiën roet in het eten te gooien. Een oplossing is er nog niet, maar Kroesen laat het er in ieder geval niet bij zitten. "Ze zijn nog niet van ons af, we laten ons niet piepelen", zegt hij strijdbaar.