nieuws

Excelsior vergeet te winnen bij Helmond Sport

ROTTERDAM - Excelsior heeft de uitwedstrijd bij Helmond Sport met 1-1 gelijkgespeeld. Elvis Manu werkte in de tweede helft een achterstand weg. De ploeg van trainer Leon Vlemmings had zelfs met drie punten huiswaarts kunnen keren, maar de Kralingers misten twee grote kansen in de slotfase.
In de weinig hoogstaande eerste helft kregen de Brabanders al snel een kans. Emrullah Guvenc schoot net naast het doel van doelman Jordy Deckers, die vorige week nog trefzeker was tegen FC Dordrecht (2-2). Na een klein kwartier spelen kwam de titelkandidaat alsnog op voorsprong. Sebastian Stachnik gaf het laatste zetje nadat een eerste inzet op de paal was beland: 1-0. Excelsior kon daar voor rust aanvallend weinig tegenover stellen.
Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Een inzet van Elvis Manu ging net naast het doel van Helmond Sport. Twee minuten later was de huurling van Feyenoord alsnog trefzeker en maakte hij zijn achtste competitietreffer van dit seizoen: 1-1.
De wedstrijd werd ook na dat doelpunt niet beter, maar Excelsior kreeg wel een enorme kans om met drie punten huiswaarts te keren. Invaller Carlo de Reuver faalde echter oog in oog met de Brabantse doelman. Alsof die kans nog niet groot genoeg was, miste Darren Maatsen in blessuretijd nog voor open doel.
Excelsior blijft voorlaatste in de Jupiler League met 16 punten uit 22 duels.