nieuws

Prima start Nederlandse honkballers op WBC

diegomarmarkwell
diegomarmarkwell
ROTTERDAM - De Nederlandse honkballers zijn de World Baseball Classics begonnen met een klinkende zege. De formatie van manager Hensley Meulens (met naast hem op de bank Robert Eenhoorn) was in Taiwan het sterke Zuid-Korea met 5-0 de baas.
De Aziaten zijn de laatste Olympisch kampioen (2008) en waren op de vorige WBC de verliezend finalist. Oranje bleek echter superieur. De drie DOOR Neptunus-werpers Diegomar Markwell, Orlando Yntema en Leon Boyd gaven bijna niets weg en de slagploeg was bovendien goed op dreef.
Al in de tweede inning maakte Andruw Jones het eerste punt. Mede door drie honkslagen van Andrelton Simmons en Koreaans geklungel kwamen daar drie vier punten bij. Roger Bernadina, oud-speler van Sparta/Feyenoord, liet ook van zich spreken. Zijn honkslag zorgde voor twee Nederlandse punten.
Zondagochtend speelt Nederland de tweede wedstrijd van de WBC. Tegenstander is dan gastland Taiwan. De laatste groepswedstrijd speelt Oranje tegen Australië. Dat duel wordt dinsdagochtend afgewerkt.