nieuws

Tweede nederlaag voor korfballers PKC

PKC
PKC
ROTTERDAM - PKC/Hagero heeft de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. De korfballers uit Papendrecht gingen zaterdag onderuit bij TOP/Wereldtickets.nl uit Sassenheim. Het team van coach Jan de Jager verloor met 23-22 van de middenmoter. Ondanks het verlies blijft PKC koploper in de Korfbal League.
In de openingsfase was PKC de betere ploeg. De bezoekers keken na ruim twintig minuten tegen een comfortabele 11-6 voorsprong aan. Toch knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Halverwege stond er een 12-12 tussenstand op het scorebord.
Na de thee nam TOP de leiding en deze gaf het tot de laatste minuut niet meer uit handen. In de slotminuut maakte PKC nog gelijk, maar Mick Snel hield de punten in Sassenheim door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.
Door de verloren wedstrijd van PKC/Hagero loopt naaste belager Fortuna/MHIR, dat thuis wist te winnen van Dalto, twee punten in op de lijstaanvoerder. KZ/Hiltex verzuimde om eveneens te profiteren van het Papendrechtse puntenverlies. De ploeg uit Koog aan de Zaan verloor bij het Blauw-Wit van voormalig DeetosSnel-trainer Riko Kruit.

DeetosSnel/Volhuis

De korfballers van DeetosSnel/Volhuis hebben later op de avond verzuimd om het gat met de concurrentie te verkleinen. De hekkensluiter uit Dordrecht leed een pijnlijke nederlaag in de belangrijke wedstrijd tegen laagvlieger LDODK/AH. In Gorredijk werd de formatie van coach Patrick den Hertog met 24-22 over de knie gelegd.
LDODK - achtste op de ranglijst met tien punten - loopt nu twee punten uit op DeetosSnel, dat uit veertien wedstrijden slechts drie punten wist te verzamelen. Tussen beide teams bevindt zich nog Nic./Alfacollege. De nummer voorlaatst uit Groningen heeft zeven punten.