Rotterdam Basketbal College nipt onderuit

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - De basketballers van Rotterdam Basketbal College waren tegen Den Helder Kings dicht bij de derde overwinning van het seizoen. In het eigen Topsportcentrum leek de hekkensluiter van de eredivisie aan het langste eind te trekken, maar twee vrije worpen van de bezoekers gooiden roet in het eten voor de Rotterdammers: 72-73.
Na het eerste kwart keek Rotterdam Basketbal tegen een 18-15 voorsprong aan. De ploeg van interim-trainer Arjan de Bruin stond ook bij rust aan de leiding: 36-33. In de derde periode bleven beide teams het elkaar moeilijk maken, maar was het Den Helder Kings dat leidde: 53-55. In het laatste kwart bleef het spelbeeld onveranderd. Na een bloedstollend spannende slotfase waren het de gasten die konden juichen.
Rotterdam Basketbal College draagt nog altijd de rode lantaarn in de eredivisie met slechts vier punten uit 28 gespeelde wedstrijden. De achterstand op Apollo Amsterdam, dat morgen in actie komt tegen koploper EiffelTowers uit Den Bosch, bedraagt vier punten.