nieuws

De Wolf: 'Begint steeds meer op 1993 te lijken'

ROTTERDAM - John de Wolf merkt dat het behalen van de landstitel steeds meer leeft binnen en buiten Feyenoord. De voormalig verdediger veroverde zelf in 1993 het kampioenschap met de Rotterdammers. In de voetbaltalkshow FC Rijnmond geeft hij aan dat de huidige selectie steeds meer gelijkenissen gaat vertonen met de ploeg van toen.
'Daar gaat het steeds meer op lijken,' zegt De Wolf. 'In onze tijd deden wij ineens weer mee. Op het laatst gingen we eroverheen. Wij wonnen van MVV en konden daarna in de laatste wedstrijd kampioen worden tegen FC Groningen. Op het moment dat we daarheen gingen, wist je dat je nooit kon verliezen. Dat merk je ook steeds meer aan deze groep. Langzamerhand begint men erover te praten.'
'Het klinkt misschien raar, maar het allerbelangrijkste is vorige week gebeurd tegen PSV. Daar heb je kunnen zien dat Feyenoord gegroeid is en een team is geworden. Zowel binnen als buiten het veld. Wat er na de wedstrijd gebeurde is niet goed te praten, maar daar stonden ze wel 'bokkie' voor elkaar. Je merkt dat er steeds meer een eenheid komt. Stap voor stap gaat men denken aan het kampioenschap,' vervolgt de oud-international.
De Wolf zag het verschil tussen Feyenoord en PSV ook afgelopen weekend weer terug. 'Op het moment dat Mark van Bommel zaterdag de 2-0 scoorde tegen VVV, zag je een stuk frustratie naar het eigen publiek. Dat is het grote verschil met Feyenoord. Als Feyenoord het even moeilijk heeft in De Kuip, dan gaat de twaalfde man erachter staan en die zal ze altijd steunen.'
Ook defensief maakt de oude club van De Wolf stappen. 'Iedereen praat over de spelhervattingen die Feyenoord tegen krijgt, maar als je kijkt naar de veldgoals die ze tegen krijgen, dat zijn er heel weinig. Dat betekent dat de organisatie in het elftal goed staat. Het is gewoon een hele moeilijke ploeg om tegen te spelen. Je wint nu ook je moeilijke uitwedstrijden met gemak,' aldus De Wolf.