nieuws

‘Natuurlijk moest ik denken aan die grensrechter in Almere'

ROTTERDAM - De 50-jarige elftalbegeleider Haring van VV Maasdijk werd zaterdag door een amateurvoetballer vol in het gezicht getrapt: ''Toen ik thuis kwam, heb ik wat traantjes gelaten. Dit gaat helemaal nergens over."
"Natuurlijk moet ik terugdenken aan die grensrechter in Almere", vertelt de elftalbegeleider. "Die belandde ook in het ziekenhuis en mocht daarna weer naar huis. Maar thuis is hij alsnog aan de gevolgen van die trap tegen zijn hoofd overleden.''

Hechtingen en gebroken voortand

Haring hield een aantal hechtingen in zijn lippen, een gebroken voortand en pijn in zijn nek over aan de vechtpartij. Tijdens de wedstrijd tussen Maasdijk 3 en Zwaluwen 5 wilde hij een ruzie sussen, maar werd tegen het gras gewerkt, waarna een van de spelers hem vol in het gezicht trapte. Hij werd onwel en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

'Ik heb erg slecht geslapen'

Haring sliep slecht na de ruzie: ''Toen ik thuis bij mijn vrouw kwam, heb ik wat traantjes gelaten. Gewoon van de spanning. En 's nachts heb ik geen oog dichtgedaan. Waar hebben we het over? Een derde tegen een vijfde elftal, dit gaat helemaal nergens over."

Verdachte wordt dinsdag voorgeleid

Het duel werd na de vechtpartij meteen gestaakt. Een voetballer van de Vlaardingse club Zwaluwen zit nog vast voor mishandeling. De 22-jarige verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Team wordt mogelijk uit competitie gehaald

De Vlaardingse voetbalvereniging heeft het team voorlopig teruggetrokken uit de competitie. Maandagavond buigt het bestuur zich over de kwestie.Volgens voorzitter Hugo van Tienhoven overweegt de club om het team definitief uit de competitie te halen.
Bron foto's: Westlanders.nu