Aafje dreigt bewindvoerder Faveo met rechter

Aafje, de nieuwe thuiszorgaanbieder in een groot deel van Rotterdam, wil binnen een week het personeelsbestand van thuiszorgaanbieder Faveo hebben. Anders stapt de zorgaanbieder naar de rechter.Aafje won de aanbesteding voor huishoudelijke hulp in een groot deel van Rotterdam ten koste van Faveo. Vanaf 23 april mag de instelling de oude cliƫnten van Faveo huishoudelijke hulp bieden. Volgens de directie van Aafje wil de instelling daarvoor oud-personeel overnemen van Faveo, maar wil de bewindvoerder van Faveo de persoonsgegevens niet verstrekken.

Openbare personeelsadvertenties
Aafje heeft inmiddels openbare personeelsadvertenties geplaatst. Tot verbazing van de oud-medewerkers van Faveo, die ervanuit gingen dat Aafje eerst bij hun zou aankloppen. Daarom komen veel oud-medewerkers van Faveo dinsdag solliciteren op de personeelsadvertenties.

‘De tijd begint te dringen’
Aafje is blij met de aangekondigde massale sollicitaties. “Wij beschikken graag op een zo’n kort mogelijke termijn over alle gegevens van de Faveo-medewerkers. Maar voorlopig werkt de bewindvoerder van Faveo niet mee. De tijd begint te dringen. Daarom bereiden we op dit moment een stap naar de rechter voor.”

‘Afspraken over overname thuishulpen Faveo’
Joost Veldt van vakbond CNV zegt dat er afspraken zijn gemaakt bij het verstrekken van de concessie over overname van de Faveo-thuishulpen. Wethouder Florijn liet eerder weten steng op ‘goed werkgeverschap’ bij de nieuwe thuiszorgaanbieders te letten.

Deel dit artikel: