nieuws

'Reputatie Erasmus Universiteit kan beter'

ROTTERDAM - De Erasmus Universiteit in Rotterdam behoort volgens academici niet tot de absolute wereldtop. De instelling wist geen plek te veroveren op een lijst met de best aangeschreven universiteiten in de wereld. ''Ik denk dat we onze reputatie nog wat kunnen versterken.''
Bijna 17.000 academici wereldwijd mochten hun mening geven over universiteiten in de wereld. Ze gunden de universiteiten van Amsterdam, Delft, Wageningen en Utrecht een plek in de top 100 van de World Reputation Rankings. Rotterdam was op de lijst de grote afwezige.
Volgens een woordvoerder van de Erasmus Universiteit hebben de academici te weinig oog voor ''de kwaliteit die we zeker hebben''. Hij wijst erop dat de universiteit wel opduikt in andere ranglijstjes, bijvoorbeeld over het aantal wetenschappelijke publicaties.

Reputatie

De woordvoerder vreest niet dat de slechte notering de universiteit studenten gaat kosten. ''Rankings zijn belangrijk, ook voor studenten. Maar we zien ook dat we in andere rankings goed uit de bus komen'', legt hij uit. Toch kan nog het nodige gedaan worden om de reputatie te versterken. ''Het kan bijvoorbeeld helpen om samen te werken met andere universiteiten.''
Hoewel de Erasmus Universiteit de lijst niet haalde, scoort Nederland met vijf noteringen zeker niet slecht. Alleen de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië zijn beter vertegenwoordigd in de top 100.