nieuws

Forum Rotterdam: goed of slecht voor de stad?

ROTTERDAM - In het Rotterdamse stadhuis wordt woensdag opnieuw gesproken over het prestigieuze bouwplan Forum Rotterdam. Het nieuwe winkelcentrum met appartementen en een hotel moet de Koopgoot verbinden met het Binnenwegplein.
Ontwikkelaar Multi Vastgoed is al zeven jaar in gesprek met de gemeente over de bouw van Forum, dat ook wel de 'Tweede Koopgoot' is genoemd. Het nieuwe bouwwerk biedt plaats aan 154 hotelkamers, 56 woningen, zo'n 20 horecazaken en 24-duizend m2 winkelruimte. Ook komen er mogelijk een museum en een bioscoop.

Alle segmenten

Volgens Arno Ruigrok van Multi Vastgoed is vooral die combinatie van winkels en andere voorzieningen een trekpleister voor de stad. In Forum moeten winkels komen uit verschillende prijscategorieën, dus niet alleen de dure merken zijn vertegenwoordigd.

Protest

De Ondernemersfederatie Rotterdam is tegen de bouw van Forum. Volgens Minke van Wingerden is de stad niet gebaat bij nog meer winkelruimte. De leegstand zal toenemen: 'Door de economische omstandigheden en het internetwinkelen hebben ondernemers het nu al zwaar genoeg.' Ook de jarenlange bouwput komt de winkeliers volgens de federatie slecht uit.
Is Rotterdam gebaat bij een nieuw winkelcentrum? Laat hieronder uw reactie achter.