nieuws

Thuiszorgmedewerkers voeren actie bij Aafje

ROTTERDAM - Twee bussen vol boze thuiszorgmedewerkers reden dinsdagmiddag naar thuiszorgaanbieder Aafje. Aafje is de nieuwe thuiszorgaanbieder in Rotterdam. De medewerksters werken nu nog bij de oude aanbieder Faveo en ze zijn boos dat ze bij Aafje moeten solliciteren naar dezelfde baan die ze nu hebben.
De thuiszorgmedewerkers verzamelden zich vanmiddag voor De Doelen. Ze zijn nu allemaal nog in dienst bij Faveo. Maar Aafje heeft de aanbesteding in Rotterdam gewonnen en mag de medewerkers en hun cliënten vanaf april overnemen. Bij het kantoor van Aafje in Ommoord gingen ze verhaal halen.
Aafje heeft inmiddels openbare personeelsadvertenties geplaatst. Tot verbazing van de medewerkers van Faveo, die ervanuit gingen dat Aafje eerst bij hun zou aankloppen. Daarom komen veel oud-medewerkers van Faveo dinsdag solliciteren op de personeelsadvertenties.
De directeur van Aafje heeft de medewerkers vanmiddag uitgelegd dat zij gewoon moeten solliciteren en dat zij voorrang krijgen, maar er wordt geen garantie afgegeven door Aafje.