Nieuw: kleine terrasjes in Rotterdam

De eerste lentedag van het jaar levert volle terrassen op in Rotterdam, maar ook een aantal nieuwe. Sinds dit jaar doet de gemeente namelijk niet moeilijk over winkels die tegen hun gevel een terrasje plaatsen, als dat niet verder dan een meter van de muur komt.

Een paar tafeltjes voor een bakkerij, of een koffiezaak, het mag dus vanaf nu. Een van de zaken die daarvan gebruik maakt is de Koekela op de Nieuwe Binnenweg. Vorig jaar kregen de eigenaren nog de mededeling dat de twee tafeltjes van straat moesten, omdat er geen vergunning was. Na overleg werd de situatie gedoogd. Maar nu staan ze er dus volledig legaal. Net als bij Jordy's Bakery een paar winkels verderop.

Eigenaren van horeca-gelegenheden met grotere terrassen zijn ook blij met de verruiming van de regels. De komst van kleinere terrasjes verspreid over de straat zorgt er voor dat het bruist in de stad, zegt Joris van Dongen van Stalles. "Net als in de Witte de Withstraat. Nu alleen nog minder regels voor de grotere terrassen, want daarmee maken ze het vaak onnodig moeilijk."

Ook in Historisch Delfshaven maakt de eigenaar van kunstcafe Gommers, Jos Gommers dankbaar gebruik van de nieuwe verruiming van de regels. "Het is veel leuker zo, een tafeltje en twee stoelen. Dat nodigt meteen al uit. Ik heb het terrasje net 5 minuten geleden voor het eerst buiten gezet. Bedankt gemeente Rotterdam!"

Deel dit artikel: