nieuws

Van Persie klaar in Champions League

Van-Persie
Van-Persie
ROTTERDAM - Robin van Persie is met zijn club Manchester United in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid. De Spanjaarden zegevierden in Manchester met 2-1. De heenwedstrijd was geëindigd in 1-1.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Real met de overwinning aan de haal zou gaan. Een klein uur lang hadden de Britten de wedstrijd min of meer onder controle. De ploeg van geboren Rotterdammer Van Persie kwam zelfs op een 1-0 voorsprong, via een eigen doelpunt van Madrid-verdediger Sergio Ramos.
Breekpunt in de wedstrijd vormde de omstreden rode kaart in de 56e minuut voor United-aanvaller Nani. Hij raakte met zijn hooggeheven voet de borstkas van Arbeloa, naar het zich liet aanzien in een poging de bal te raken. De Turkse scheidsrechter Çakir was gedecideerd en stuurde de speler van United uit het veld.
Madrid rook daarna zijn kansen en drong met succes aan. Eerst maakte invaller Luka Modric met een subliem afstandsschot de 1-1, niet veel later zette Cristiano Ronaldo Real op een 2-1 voorsprong tegen zijn voormalig werkgever.
In het restant van de wedstrijd viel Manchester hartstochtelijk aan, maar zonder succes. Real Madrid-coach Jose Mourinho liet na afloop weten dat hij vond dat het beste team verloren had. Van Persie onderscheidde zich met enkele mooie acties, maar moet zijn droom om de Champions League te winnen ten minste één seizoen in de koelkast zetten.
In de andere wedstrijd op dinsdagavond in de achtste finales schakelde het Duitse Borussia Dortmund Sjachtar Donetsk uit de Oekraine uit. Na de 2-2 in het eerste duel werd het nu 3-0 voor de ploeg uit Dortmund.