nieuws

Cardioloog Ruwaard mag weer werken

Ruwaard van Putten Ziekenhuis
Ruwaard van Putten Ziekenhuis
ROTTERDAM - Een van de vier geschorste cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mag weer gaan werken. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft besloten de schorsing op te heffen. Dat liet de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag weten.
Alle leden van de maatschap cardiologie van het ziekenhuis moesten in november hun werk neerleggen. De inspectie besloot dat na bestudering van een aantal patiëntendossiers in een onderzoek naar het grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010.
Cardioloog Raaj Sankatsing mag als eerste weer zorg verlenen. Hij sloot zich pas in 2011 aan bij de maatschap en had dus niets met de problemen van een jaar eerder te maken. Later deze week praat de leiding van het Ruwaard van Putten met de cardioloog over het hervatten van de werkzaamheden.

Sterfgevallen

Mogelijk zijn in het ziekenhuis mensen overleden door fouten van cardiologen. Volgens de inspectie is de cardioloog die nu weer aan het werk mag wél voldoende in staat om verantwoorde zorg te leveren en is de patiëntveiligheid niet in gevaar als hij mensen behandelt.
Toezicht
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat zeker tot eind mei nog onder verscherpt toezicht van de inspectie.