nieuws

Leerdam weer in voorselectie Jong Oranje

Kelvin-Leerdam
Kelvin-Leerdam
ROTTERDAM - Ondanks dat hij bij Feyenoord nooit meer speelt, is Kelvin Leerdam toch opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Naast Leerdam ontving ook Feyenoorder Miquel Nelom een voorlopige uitnodiging van de Rotterdamse bondscoach Cor Pot. Ook de oud-Feyenoorders Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Ricky van Haaren, Jeffrey Bruma en Rajiv van la Parra staan op de voorlopige lijst, net als oud-Spartaan Lerin Duarte.
Jong Oranje speelt op 21 en 25 maart tegen Jong Israël en Jong Noorwegen. Beide interlands dienen als voorbereiding op het EK Onder 21 dat in juni in Israël wordt gehouden. Het duel met Jong Israël vindt plaats in het HaMoshava Stadium in Petach Tikva, hetzelfde stadion waar de ploeg in juni tijdens het EK twee groepswedstrijden afwerkt, tegen Duitsland en Spanje. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen wordt gespeeld in het stadion van RKC Waalwijk.
Vorige maand liet Pot nog weten dat het voor Kelvin Leerdam belangrijk is dat hij aan spelen toekomt, want anders zou het EK voor hem in gevaar kunnen komen. Sinds Leerdam zijn contract bij Feyenoord niet wilde verlengen, laat trainer Ronald Koeman hem steevast buiten zijn selectie. Vooralsnog heeft dit nog geen consequenties voor Leerdam in Jong Oranje. Op vrijdag 15 maart maakt Pot zijn definitieve selectie bekend.