nieuws

NU Discussie: Spanning in uw wijk?

charlois
charlois
ROTTERDAM - Alle jubelverhalen ten spijt, zoals: "Rotterdam is een smeltkroes van culturen met alle pracht van dien", zijn we er nog lang niet. De stemming wordt getemperd door het discriminatiebureau RADAR in hun rapport "Rotterdam in Evenwicht". Die zegt dat verschillende culturele groepen nog steeds onvoldoende interactie met elkaar hebben.

En het levert spanningen op tussen de verschillende groepen, zegt Radar, vooral in deelgemeente Charlois: daar veroorzaakt de instroom van Antillianen maar ook MOE-landers druk op de omgeving en het zou zelfs in de toekomst tot confrontaties kunnen leiden.
In Feijenoord voelen veel bewoners zich weer buitengesloten door de hechte Turkse gemeenschap.
Herkent U zich in dit beeld van het discriminatie-bureau? Of valt het in uw buurt reuze mee?? Bel dan naar Rijnmond Nu: Nieuws & Discussie. 010 - 436 44 36. Of chat mee op deze pagina.
Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.