nieuws

Mollenvangers hebben het druk

ROTTERDAM - Met de komst van de lente schieten ook de molshopen weer uit de grond. Op sommige plekken zijn die vlijtige beestjes niet gewenst. Op sportvelden kunnen ze blessures veroorzaken en waar gemaaid wordt veroorzaken ze botte messen. Mollenvanger Rinus Prins heeft het er maar druk mee.
Prins wordt ingehuurd door particulieren, gemeentelijke diensten en door sportclubs. Particulieren die bijvoorbeeld hun tuin volledig hebben betegeld zien hoe hun werk instort als er een mol onder aan het werk is geweest. Op zo'n moment is er werk voor Prins.
Hij gaat de gangen van de mol na en plaatst op sommige plekken klemmen. "De mol is eigenlijk een prachtig beestje. Dus als je als particulier de keus hebt, richt dan een natuurtuin in, zodat die molshopen er in passen. Ze wroeten de grond nog voor je om ook. Maar als je er echt van af wilt, koop dan niet van die piepers, want die helpen echt niet. Koop een goede klem, zodat die dieren meteen dood zijn."
Op zijn gang langs de molshopen in de Einsteinstraat in Zwijndrecht vindt Rinus een mol in een van zijn klemmen. "Je ziet, ze hebben een prachtige vacht. Je moet alleen uitkijken, want ze bijten wel hard. Dat heb ik ook al eens meegemaakt."