Steeds meer parkeerproblemen rond Keizerswaard

Bewoners van de straten rond Winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam-IJsselmonde ervaren steeds meer parkeerproblemen door winkelend publiek en ondernemers uit het winkelcentrum. Sinds er op en rond het winkelcentrum betaald parkeren is ingevoerd, loopt het volgens de omwonenden de spuigaten uit.

Bewoners ervaren steeds vaker dat ze hun eigen auto niet meer in de straat kunnen parkeren, omdat de parkeerplaatsen ingenomen worden door mensen die geen zin hebben om te betalen voor het parkeren. Ze hebben de problemen inmiddels herhaaldelijk aangekaart bij de deelgemeente IJsselmonde. Het liefst zouden ze gratis parkeervergunningen willen hebben.

Probleem door ondernemers
De deelgemeente erkent het probleem. Volgens deelgemeentebestuurder Wouter Boonzaaijer worden momenteel al metingen verricht om de situatie in kaart te brengen. Volgens hem zorgen met name de winkeliers en hun personeel voor de problemen door hun auto’s in de omliggende straten te parkeren. Hiervoor zou inmiddels een oplossing zijn in parkeergarage van Keizerswaard, maar dit is door de eigenaar van het winkelcentrum nog niet naar de ondernemers gecommuniceerd. Hij zegt er voor te gaan zorgen dat dit alsnog gebeurt.

Gesprekken met buurtbewoners
Als dit gebeurd is, wil hij de situatie nogmaals bekijken door tellingen in de buurten om vervolgens met de bewoners in gesprek te gaan middels brieven en bewonersbijeenkomsten. Dit zou rond de zomervakantie moeten gebeuren. Volgens Boonzaaijer krijgen de bewoners dan de keuze: of iets verder lopen naar de auto òf een betaalde parkeervergunning. Hij hoopt voor het einde van het jaar een beslissing te kunnen nemen.

Pas dan wordt er een advies naar de Rotterdamse gemeenteraad gestuurd, omdat deze beslist over eventueel betaald parkeren in een wijk.

Deel dit artikel: