nieuws

Laatste eer bewezen aan Theo Bos

ROTTERDAM - Enkele duizenden mensen hebben donderdagavond de laatste eer bewezen aan Theo Bos. In de Gelredome kwamen verschillende oud-collega's en vrienden van de voormalig speler en trainer van Vitesse aan het woord. Bos stond de laatste anderhalf jaar onder contract als hoofdtrainer bij FC Dordrecht. Hij overleed vorige week op 47-jarige leeftijd.
Op de bijeenkomst in Arnhem werd de kist met daarin het lichaam van Bos binnengedragen door onder andere Vitesse-speler Theo Janssen en Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht. Vervolgens werden enkele indrukwekkende toespraken gehouden. Tot de sprekers behoorden onder meer voormalig Feyenoord-speler Nicky Hofs, Mike Snoeij (oud-trainer Sparta) en John van den Brom. Namens FC Dordrecht sprak voorzitter Ad Heijsman.
Veel bekenden uit de voetballerij waren aanwezig in het stadion van Vitesse. Zo woonden bijvoorbeeld Erwin Koeman, Pierre van Hooijdonk en Aad de Mos het eerbetoon aan 'Mister Vitesse' bij. Feyenoord-trainer Ronald Koeman was eveneens van de partij. 'Mooi afscheid. Goed gevoel erbij te zijn geweest,' liet de oefenmeester weten via het sociale medium Twitter.
Theo Bos werd in de zomer van 2011 aangesteld als coach van FC Dordrecht. In december van dat jaar werd bij hem alvleesklierkanker geconstateerd, waarna hij zijn werkzaamheden voor de Dordtenaren naast zich neer moest leggen. Aan het begin van het huidige seizoen stond Bos weer voor de spelersgroep, maar niet veel later zette hij noodgedwongen opnieuw een stap terug.
In zijn spelerscarrière kwam de geboren Nijmegenaar uitsluitend uit voor Vitesse. Tussen 1983 en 1998 speelde hij 369 competitiewedstrijden voor de Gelderse club. Na een dienstverband als jeugdtrainer, ging Bos in 2009 aan de slag als eindverantwoordelijke van de Arnhemmers. Wegens tegenvallende prestaties werd hij ruim anderhalf jaar later ontslagen.
Vrijdag is er in de voetbaltalkshow FC Rijnmond een uitgebreide reportage te zien van het grote eerbetoon aan Theo Bos. Johan Derksen, hoofdredacteur van het blad Voetbal International, schuift aan in de studio. FC Rijnmond begint rond 17:25 uur op TV Rijnmond en wordt vervolgens tot de volgende dag ieder uur herhaald.