nieuws

RET wil graffiti tunnelwand snel verwijderen

Archieffoto
Archieffoto
ROTTERDAM - De RET probeert de nieuwe graffiti bij de metrotunnel van en naar metrostation Marconiplein zo snel mogelijk verwijderen. Dat zegt het vervoersbedrijf naar aanleiding van klachten van omwonenden.
De RET liet de graffiti op de tunnelwand een paar maanden geleden verwijderen. De afgelopen week sloegen de kladderaars, tot ongenoegen van buurtbewoners, weer toe.

'RET verantwoordelijk'

De Stadsregio Rotterdam heeft in het contract met de RET staan dat het vervoersbedrijf verantwoordelijk is voor het onderhoud van de tunnelbak. ''Maar we proberen graffiti altijd te verwijderen als we ter plaatse ook andere werkzaamheden uitvoeren. We zoeken nu een volgende gelegenheid,'' aldus een woordvoerster van de RET.
Inmiddels heeft de PvdA vragen gesteld aan het college van Rotterdam.

Ook tunnel Zalmplaat

De tunnel bij Marconiplein in Delfshaven is niet de enige plek waar de vandalen toeslaan. De tunnel onder de Oude Maas tussen Zalmplaat en Spijkenisse is een ander favoriete locatie.
Het spuiten van de tags en schilderingen gebeurt meestal 's nachts. Maar het toezicht is niet zodanig dat de vandalen vaak op heterdaad worden betrapt.