nieuws

Campagne tegen wietkwekerijen in Beverwaard

ROTTERDAM - De Deelgemeente IJsselmonde, de politie en Meld Misdaad Anoniem zijn een campagne begonnen tegen wietkwekerijen in de Beverwaard. Behalve een poster- en flyeractie op het winkelcentrum aan de Oude Watering, zijn er huis-aan-huis brieven bezorgd.
Het idee voor de campagne werd vorig jaar geopperd door bewoners van de wijk in de Stuurgroep Veilig. Met name het herkennen van een wietkwekerij blijkt voor veel mensen lastig.
Gevaren
In de flyer wordt vooral gewezen op de gevaren van wietkwekerijen in woningen. Vaak wordt elektra onveilig aangelegd en om de planten beter te laten groeien wordt soms koolmonoxide gebruikt. Door lekkages, oververhitting of kortsluiting ontstaat er risico op brand of ontploffing. Daarnaast vindt er ook nog wel eens wateroverlast plaats.
Anoniem melden
Bewoners worden bij het vermoeden van een wietkwekerij opgeroepen te bellen naar Meld Misdaad Anoniem, in dit geval omgedoopt tot Meld Hennepkwekers Anoniem. Als de actie een succes is, wordt deze ook gehouden in de rest van IJsselmonde en mogelijk ook in andere deelgemeenten.