Wij zijn Rijnmond. Wij zijn erbij!

Rijnmond is de regionale publieke omroep voor Zuid-Holland-Zuid (het Rijnmondgebied en het zuidelijk deel van de provincie, waaronder de Drechtsteden, Alblasserdam en Dordrecht). Voor dit deel van de provincie is Rijnmond dé nieuws-, actualiteiten-, en calamiteitenzender. Sinds 1983 op radio via 93.4 FM, en tegenwoordig ook via DAB+ en online radio. Sinds 1997 op TV. En natuurlijk altijd en overal online bereikbaar via het internet en App’s voor mobiele apparaten.

Wij zijn altijd betrokken bij de regio. We zijn begaan met de inwoners. We zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in onze regio.

Wij staan altijd aan
We zijn bereikbaar en toegankelijk. We zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van de regio met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. We houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

We staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via onze mediakanalen, radio, tv, internet en mobiel willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en partners in de regio. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe we te werk gaan.

Radio Rijnmond is bij wet aangewezen om in voorkomende situaties te dienen als calamiteiten- en/of rampenzender voor de regio. Rijnmond heeft met de veiligheidsregio's convenanten afgesloten over de inzet van Radio Rijnmond als calamiteitenzender.

De andere distributiekanalen, TV Rijnmond, de website Rijnmond.nl, de Rijnmond-apps voor mobiele telefoons en de online socialmediakanalen (zoals Facebook, Twitter en Instagram) zijn door de overheid niet aangewezen als primaire communicatiekanalen in geval van een calamiteit. Rijnmond zal deze distributiekanalen echter wel inzetten als ondersteunende nieuws- en informatiekanalen.