Als regionale omroep werken wij samen met onze partners, bij het produceren, verbeteren en delen van ons media aanbod.

Stichting RPO

De RPO (Stichting Regionale Publieke Omroep) is op basis van de Mediawet het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de uitvoering van de publieke mediaopdracht op regionaal niveau. De RPO verenigt en vertegenwoordigt de gezamenlijke regionale publieke omroepen in Nederland. Alert en inspelend op ontwikkelingen die de regionale omroep aangaan op het gebied van politiek, journalistiek en media.

De RPO bevordert samenwerking tussen de regionale omroepen onderling en met de landelijke en lokale publieke omroep. Door middel van kennisuitwisseling en innovatie versterkt de RPO de functie van de regionale publieke omroep. Met liefde voor de regio.

Meer informatie is te vinden op de site van Stichting RPO.

Omroep Reclame Nederland

De regionale omroepen hebben elk een eigen reclamemaatschappij of reclameafdeling die zich bezighoudt met de verkoop van reclamezendtijd voor de eigen omroep. Deze dertien reclameorganisaties werken samen in ORN (Omroep Reclame Nederland). ORN verkoopt reclamezendtijd met een landelijke karakter.

Meer informatie is te vinden op de site van de ORN.

Regiogroei

Regiogroei begon als GROE&I, het Gezamenlijk Regionaal Online Expertise & Innovatiecentrum. Een groot aantal regionale omroepen is hieraan verbonden met als doel om samen tot een meer veelzijdige nieuws- en informatievoorziening te komen. Optimaal afgestemd op de behoefte van consumenten en met de inzet van de juiste media, zowel online, offline als on air.

Meer informatie is te vinden op de site van Regiogroei.