Wij zijn Rijnmond. Wij zijn erbij

Wij zijn Rijnmond. Wij zijn erbij

Sinds 1983 op de radio via 93.4 FM en tegenwoordig natuurlijk ook via DAB+ en online radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender. Wij zijn altijd betrokken bij de regio. We zijn begaan met de inwoners. We zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio.

Wij staan altijd aan

We zijn bereikbaar en toegankelijk. We zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van de regio met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. We houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

We staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via onze mediakanalen, radio, tv, internet en mobiel willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe we te werk gaan.

Nieuwsbrief

Rijnmond geeft één keer per maand een nieuwsbrief uit. Deze staat boordevol informatie over de organisatie, waaronder nieuws over onze programmering maar ook over leuke winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Samenwerkingen

Stichting RPO

Rijnmond en de twaalf andere regionale omroepen zijn verenigd in de RPO (Stichting Regionale Publieke Omroep). De RPO verenigt en vertegenwoordigt de regionale publieke omroep in Nederland. Alert en inspelend op ontwikkelingen die de regionale omroep aangaan op het gebied van politiek, journalistiek en media.

De RPO bevordert samenwerking tussen de regionale omroepen onderling en met de landelijke en lokale publieke omroep. Door middel van kennisuitwisseling en innovatie versterkt de RPO de functie van de regionale publieke omroep. Met liefde voor de regio.

GROE&I

GROE&I is het Gezamenlijk Regionaal Online Expertise & Innovatie centrum. Een groot aantal regionale omroepen is hieraan verbonden.

Er worden zowel digitale distributie- als web- en appontwikkelingen in ondergebracht. GROE&I zal zich van een startup ontwikkelen tot het online innovatiehart van de regionale omroepen.

Omroep Reclame Nederland

Elke regionale publieke omroep is gebonden aan het programmavoorschrift en aan andere bepalingen uit de Mediawet. Ze hebben elk een eigen reclamemaatschappij of reclameafdeling die zich bezighoudt met de verkoop van reclamezendtijd voor de eigen omroep. Deze dertien reclameorganisaties werken samen in de BV Omroep Reclame Nederland.

ORN verkoopt reclamezendtijd met een landelijke karakter, dus als het gaat om zendtijd bij meer dan vijf regionale omroepen. Een publieke omroep zoals Rijnmond mag volgens de regels van de mediawet 6,5% van haar zendtijd gebruiken voor het uitzenden van reclames.