RTV Rijnmond is de regionale publieke omroep voor het gebied Zuid-Holland zuid. Het verzorgingsgebied omvat onder meer Rotterdam-Rijnmond, de Drechtsteden en de Zuid-Hollandse eilanden. De organisatie komt voort uit Radio Rijnmond dat opgericht is in 1983. In 2000 startte TV Rijnmond. We zijn inmiddels te volgen via radio, tv, teletekst en alle belangrijke internet-platforms.

We proberen een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde verzorgingsgebied. We staan voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd. Dagelijks werken ruim 85 fte en een groot netwerk aan freelancers aan de nieuwsvoorziening en de programma's.

We geven ook een gratis nieuwsbrief uit. Die verschijnt tien keer per jaar en staat boordevol aankondigingen van nieuwe programma's, bio's van presentatoren, oproepen voor locatieuitzendingen, speciale lezersaanbiedingen en nog veel meer. De nieuwsbrief ontvangen? Stuur een mail naar communicatie@rijnmond.nl,  met als onderwerp aanmelden nieuwsbrief.