26 september 2016

In memoriam Frans Jozef van der Heijden en zijn echtgenote Gonnie

Ze waren de laatste tijd niet meer zo in beeld in het Rotterdamse sociale leven, ze  werden wel gemist. Er was al wat langer sprake van achteruitgaande gezondheid. Het bericht van hun overlijden en de keuze die ze zelf weloverwogen gemaakt hebben om afscheid van het aardse te nemen, heeft velen diep geraakt en geschokt. Ook bij RTV Rijnmond.Tegelijk is er ook diep respect voor de moed die zij hadden om hun eigen beslissing  te nemen en te delen via de media.
 
Het is al even geleden dat Frans Jozef  voorzitter van het bestuur van RTV Rijnmond  was (van 1997 – 2003), maar op het moment van nu komen de herinneringen boven. Herinneringen die worden overgedragen, iets waar Frans  Jozef in zijn leven sterk in was en waarin Gonnie haar rol speelde. Ze waren een kleurrijk paar met een enorme betrokkenheid voor de stad en met grote sociaal maatschappelijke en persoonlijke aandacht.

Met zijn aimabele optreden en gemakkelijke toegang  heeft hij veel onder de aandacht kunnen brengen en mogen betekenen. In zijn communicatie was hij direct en schroomde een conflict niet. Dat heeft niet altijd de waardering gehad die hij verdiende, maar dat heeft hem niet geremd in zijn inzet.

Zijn voorzitterschap van RTV Rijnmond kende turbulente jaren, hij had het vermogen voor iedereen een steun te zijn, maar ook zaken bespreekbaar te maken en RTV Rijnmond naar een volgende fase te leiden. Er zijn nog vele fasen gevolgd en wij hebben tot voor kort nog altijd mogen merken dat zijn belangstelling daarvoor niet gedoofd was.

Frans Jozef en Gonnie hebben door de wijze waarop zij in het leven stonden een onnavolgbare indruk nagelaten. Zij blijven in herinnering.

Namens de raad van commmissarissen van RTV Rijnmond, Anneke van Leeuwen.