Wie was de beste sportman? Welke sportvrouw leverde de beste prestatie? Welk team was werkelijk één eenheid? Welke coach bracht zijn pupil(len) naar een hoger niveau? Van wie mogen we nog veel verwachten in de toekomst? Kortom, wie verdienen de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018? Dat bepaal jij!

Hieronder zie je de genomineerden en jij mag stemmen wie jij vindt dat de awards moeten krijgen. Stemmen kan tot en met 31 januari 2019. Op 11 februari 2019 vindt de uitreiking plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy.


Sportvrouw van het Jaar

Marieke Keijser
De pas 21-jarige Rotterdamse rijgt de prijzen aaneen sinds ze begon met roeien. Dit jaar won ze onder meer goud op het EK en brons op het WK in de lichte dubbel twee samen met Ilse Paulis.

Nouchka Fontijn
De Schiedamse behoort al jaren tot de beste boksters van de wereld. Dit jaar won ze goud op het EK en zilver op het WK.

Maud Megens
De Rotterdamse is één van de blikvangers van het Nederlands waterpoloteam. Met Oranje werd ze voor het eerst in 25 jaar Europees kampioen. Ze won ook zilver bij de World League.


Sportman van het Jaar

Carlo Huisman
Als roerganger, wachtleider en trimmer van Team Brunel werd de zeiler uit Rotterdam derde in de Volvo Ocean Race.

Maurits Morsink
De Rotterdammer won goud op het EK para-triatlon.

Michael van der Mark
De motorcoureur uit Rotterdam werd dit jaar derde op het WK Superbike.


Sportcoach van het Jaar

Raemon Sluiter
De Rotterdamse coach van Kiki Bertens zag zijn pupil dit jaar doorstoten naar de top tien van de wereld. Bertens is nu de nummer 9 en won in 2018 onder leiding van Sluiter drie WTA-toernooien en bereikte de halve finale van de WTA-Finals.

Arno Havenga
Als coach van de dames van Oranje won de Rotterdammer voor het eerst in 25 jaar goud op het EK waterpolo en zilver bij de World League. 

Gertjan van der Linden
De bondscoach uit Hendrik-Ido-Ambacht maakte van de rolstoelbasketbalsters van Oranje de beste ploeg van de wereld. Op het WK werd de gouden medaille veroverd.


Sportploeg van het Jaar

Curaçao Neptunus
De honkballers werden kampioen van Nederland en wonnen de Europa Cup.

Sliedrecht Sport
De volleybaldames zijn toonaangevend in Nederland. In 2018 won Sliedrecht Sport de landstitel, de beker en de Super Cup.

Rotterdam Offshore Sailing Team
De zeilers wonnen brons op het WK zeezeilen voor IRC/ORC-schepen en goud op het Open NK in de klasse IRC1.


Sporttalent van het Jaar

Ceylin del Carmen Alvarado
De 20-jarige veldrijdster uit Rotterdam lijkt een grote toekomst tegemoet te gaan. Dit jaar won ze goud op het EK en zilver op het WK voor beloften.

Brett Zuijdwegt
De 19-jarige korfbalster uit Dordrecht won met Oranje goud op het WK Onder 21 en schoot haar club DeetosSnel hoogstpersoonlijk naar promotie naar de Korfbal League.

Darryl Collins
De 17-jarige honkballer uit Spijkenisse heeft een weergaloos jaar achter de rug. Met zijn club Neptunus werd hij kampioen van Nederland en won hij de Europa Cup. Ook tekende hij een contract bij Major League Baseball-club Kansas City Royals.Meer dan Sport-award

Ramon Storm (Rijndam Revalidatie)
Ramon werkt als bewegingsagoog voor kinderen bij Rijndam Revalidatie. Door altijd oog te hebben voor andere manieren van aanpak, zorgt hij voor veel plezier, continue uitdaging en meer zelfvertrouwen bij de kinderen. Met zijn enthousiaste manier van werken en onder het motto “Kan niet bestaat niet” maakt Ramon zo het bewegen voor ieder kind mogelijk.

Patrick van Daalen (Unity'99)
Trainer Patrick van Daalen en zijn team bieden trainingen aan bijzondere doelgroepen. Met onder meer programma’s als Pestkop Proof, Ladies Empowerment en sporten met autisme wordt velen de mogelijkheid geboden voor een beter, zelfverzekerder en gezonder leven. Voor Patrick geldt dat iedereen moet kunnen sporten en dat sport iedereen iets moet kunnen bieden, beginnend met plezier en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

ttv Alexandria '66
Deze vitale tafeltennisvereniging focust zich in het bijzonder op maatschappelijke betrokkenheid en versterking van het bijbehorende netwerk, waaronder dat van mensen met een beperking. Dit levert de vereniging naast nieuwe leden ook veel enthousiaste vrijwilligers op, die de vereniging niet alleen zien als een plek waar fanatiek gesport kan worden, maar waar ook veel tijd en ruimte is om gezellig samen de handen uit de mouwen te steken.
Leukste Kluppie van het jaar

010 Cheerleaders
Begin 2018 werd de hoofdcoach van deze vereniging ernstig ziek, waardoor zij weinig tot niet in staat was trainingen te geven. De cheerleaders lieten zich niet uit het veld slaan, maar zetten zich juist extra in, en wonnen zelfs een aantal nationale prijzen 'voor de coach'.

Rugbyclub The Hookers
Bij rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland staat respect bóven het winnen van een wedstrijd. Mede door de respectvolle en hechte samenwerking op en rond het veld, maar ook tijdens het gezamenlijk organiseren van grote evenementen, is de betrokkenheid van de leden bij hun club zeer groot.

Ruitervereniging Rozenburg
Ruitervereniging Rozenburg is zeer trots op zijn leden en het sterke clubgevoel. Tijdens De Grote Clubactie dit jaar haalde het toch beperkte aantal leden met hun enorme inzet een groot bedrag voor de vereniging op. Hiermee kan de locatie goed worden onderhouden en hebben de paarden een prima onderkomen.p>


Sportvrijwilliger van het jaar

Arnold van Kleij
Rotterdam Zuid Basketball kan zich geen betere voorzitter wensen dan Arnold van Kleij. Dankzij de bijzondere clinics, deelname aan regionale en nationale activiteiten en projecten die de club een belangrijke rol in de wijk hebben gegeven, is het aantal lidmaatschappen en de saamhorigheid flink toegenomen.

Eline Gorter
Eline is de allesdoener bij Volley Zuid. Ze is aanvoerder van haar eigen team, zit in de technische commissie, traint de 'volleybalspeeltuin', staat achter de bar en helpt haar broer met de coaching van zijn team.

Johan Wensveen
Johan zet zich bij tennisvereniging Deuce Again als vrijwilliger in voor jong en oud, en waar nodig dag en nacht. Mede dankzij hem ondergaat het clubhuis een volledige renovatie voor het honderdjarig bestaan dat de club in 2019 viert.