COOLSINGEL 40
Terugkijken

COOLSINGEL 40

COOLSINGEL 40 - Aflevering 22004 3 mei 17:34 - 17:54

Na een korte pauze gaat Sander de Kramer weer het Rotterdamse stadhuis in. De oude gemeenteraad neemt afscheid, sommige raadsleden met pijn in het hart. Voorzitter Ahmed Aboutaleb spreekt alle vertrekkende raadsleden persoonlijk toe. In de rubriek Achter de Schermen vertelt raadsgriffier Isabelle Broeders over haar werk, en spoed zich het stadhuis door om de nieuwe fractiekamers te verdelen. Daarnaast spreekt Sander nieuwe raadsleden, zoals Mieke van BIJ1 die een tijd dakloos was, en daar haar inspiratie voor de politiek vandaan haalt. Of Joan van D66 die eerst de Tweede Kamer in wilde, maar toch bedacht dat Rotterdam groot genoeg is om verandering teweeg te brengen. Ook worden de nieuwe raadsleden beëdigd tijdens de installatieraad.

COOLSINGEL 40 - Aflevering 22006

COOLSINGEL 40 - Aflevering 22006

17 mei 17:34 - 17:54 Sander de Kramer spreekt een paar kersverse raadsleden hoe het werk ze tot nu toe vergaat. Ook vertellen ze over de invloed van de landelijke partijen op de lokale politiek. In Achter de schermen maken wij kennis met schoonmaakster Maria Soares die iedere dag samen met haar collega's het hele stadhuis schoonmaakt
COOLSINGEL 40 - Aflevering 22005

COOLSINGEL 40 - Aflevering 22005

10 mei 17:34 - 17:54 Deze week in Coolsingel 40 gaat Sander op zoek naar burgers die via raadsleden zaken aan de orde proberen te stellen die hen aan het hart gaan. Zo komen twee studenten van de Willem de Kooning Academie naar het stadhuis, omdat ze een app hebben ontwikkeld waarmee ze de veiligheid in het uitgaansleven willen verbeteren. Volkstuinvereniging Streven naar Verbetering heeft juist raadsleden gevraagd naar hun complex te komen, om ze te overtuigen van het behoud van de tuin. Sander spreekt aan de Westersingel met raadslid Ingrid van Wifferen, die dankzij bezorgde burger Ria steeds op de hoogte gehouden wordt van daklozenproblematiek in Rotterdam en klusjesman Arjan sjouwt ondertussen onverstoorbaar meubilair door de verschillende zalen van het stadhuis.
COOLSINGEL 40 - Aflevering 22003

COOLSINGEL 40 - Aflevering 22003

22 maart 17:33 - 17:53 In de 3e aflevering van Coolsingel 40 vieren we het feest van de democratie: Sander gaat stemmen en komt daarbij een aantal raadsleden tegen. Stemmen zij op zichzelf? Ook kiezers die op het stadhuis gaan stemmen komen aan het woord. Mariska Nijkerk, van de verkiezingsorganisatie van de gemeente, laat zien hoeveel werk er bij het opzetten van alle stembureaus komt kijken. In het item Achter de Schermen loopt Charlotte Meijer met vrijwilliger Chynna Falandt mee tijdens het stemmen tellen. En dan is er natuurlijk de uitslagenavond zelf. Sander de Kramer vraagt burgemeester Aboutaleb op het podium met de voorlopige uitslagen. Sommige mensen voelen zich daarna euforisch, anderen teneergeslagen. Hierna kan de formatie beginnen.
COOLSINGEL 40 - Aflevering 22002

COOLSINGEL 40 - Aflevering 22002

15 maart 17:33 - 17:53 In COOLSINGEL 40 neemt Sander de Kramer de kijker mee op een reis achter de schermen van de Rotterdamse gemeenteraad. Wie zijn de mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun stad? In deze tweede aflevering van Coolsingel 40 praat Sander de Kramer met raadsleden over de verkiezingstijd. Een spannende tijd, want de meesten willen herkozen worden en een plek in de raad is nooit zeker. De sfeer op straat is de laatste jaren verhard en dat ondervinden de raadsleden aan den lijve. En raadslid Pascal Lansink vertelt hoe de verdeling van de macht in de stad nou precies in elkaar zit.