De Stand Van Ons Water - De toekomst
Terugkijken

De Stand Van Ons Water - De toekomst

20 april 2019 17:12 - 17:21

In de laatste aflevering van De Stand van ons Water zien we hoe moderne technieken worden ingezet om het water op peil en buiten de dijken te houden. Satellieten, onderwaterdrainage en nieuwe watergangen vanuit de Biesbosch...

De Stand Van Ons Water - Schoon oppervlaktewater

13 april 2019 17:12 - 17:21 Zuinige tomaten en poepetende robotbeertjes: er zijn veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het oppervlaktewater zo min mogelijk vervuild wordt. Want voorkomen is beter dan genezen, zien we in deze achtste aflevering van De Stand van ons Water.

De Stand Van Ons Water - Dijken

6 april 2019 17:12 - 17:23 We staan er in Nederland bekend om: dijken. Onze eerste bescherming tegen stormvloed, hoge rivierstanden en extreme neerslag. Maar die al dijken moeten wel vitaal zijn. In Zuid-Holland alleen al vind je ruim duizend kilometer aan dijken, die allemaal geïnspecteerd moeten worden. In deze aflevering van De Stand Van Ons Water zien we hoe door professionals, vrijwilligers en zelfs drones wordt toegezien op de kwaliteit van onze dijken.

De Stand Van Ons Water

30 maart 2019 17:12 - 17:21 Zonder waterbeheer zou de regio meters onder water staan. Dat geldt al helemaal voor de Zuidplaspolder tussen Nieuwerkerk en Moordrecht, zeven meter onder de zeespiegel en het laagst gelegen stuk land van Europa. De polder is verdeeld tussen honderd peilvakken met elk een apart waterpeil. Dat is toch niet meer te peilen? Echt wel, in de zesde aflevering van De Stand van ons Water zien we hoe.

De Stand Van Ons Water - De Jeugd

23 maart 2019 17:12 - 17:21 Voor veel volwassenen is het werk van de Waterschappen vaak al niet helemaal duidelijk. Hoe moeten jongeren het dan weten? In deze aflevering van De Stand Van Ons Water blijkt dat veel jongeren behoorlijk wat afweten van waterhuishouding, en niet bang zijn om hun mond daarover open te trekken.