Het Geheim van de Tarwewijk - Jonge moeders
Terugkijken

Het Geheim van de Tarwewijk - Jonge moeders

5 oktober 2019 17:13 - 17:31

Mama’s Garden is een informele ontmoetingsplek voor ‘jonge’ moeders. En plek waar vrouwen op ongedwongen wijze met elkaar kunnen netwerken. Alhoewel de maatschappij nogal wat vooroordelen tegen jonge moeders heeft zijn er ook positieve ontwikkelingen waarvan de Mama klas van het Zadkine er een is. En wie kun je beter voor zo’n groep meiden zetten dat een ervaringsdeskundige. Esther de Vries was zelf 18 toen ze onverwacht zwanger werd, nu 18 jaar verder is ze de spil van de opleiding. Georghine Abrahams, die vanaf haar twaalfde in tehuizen heeft gezeten, weet het zeker, ze wil haar startkwalificatie halen zodat haar dochter zal trots op haar zal zijn en ze in een gesloten inrichting als begeleidster aan het werk kan.

Het Geheim van de Tarwewijk - Even de wijk uit

26 oktober 2019 17:12 - 17:30 Thuis op Straat, zet zich door de hele stad in met activiteiten voor kinderen in de buitenruimte. Je vindt de ‘blauwe hesjes’ in parken, op pleinen, bij speeltuinen, overal waar kinderen op straat bij elkaar komen probeert TOS de kinderen te begeleiden en een goede tijd te geven in hun buurt. Voor een selectie van deze kinderen organiseert TOS al jaren verschillende minivakanties in de stad. Sinds 7 jaar wordt de vakantie gehouden op het SS Rotterdam, de kinderen worden met alle egards ontvangen.

Het Geheim van de Tarwewijk - De cultuurwerkplaats

19 oktober 2019 17:12 - 17:30 De Cultuurwerkplaats is een oase van rust en tegelijkertijd een bron van allerlei culturele activiteiten in de Tarwewijk. In een voormalig schoolgebouw aan de Cillershoekstraat met een prachtige binnentuin, is de Cultuurwerkplaats een goed bewaard geheim. Karin Trenkel introduceert ons bij de buurtbarbecue en Robert Tau neemt ons mee langs een aantal beelden in de wijk.

Het Geheim van de Tarwewijk - De kapper

12 oktober 2019 17:12 - 17:30 Maryam Motaref had een mooi leven in Iran. Ze is als arbeidsdeskundige afgestudeerd als de Ayahtollah’s aan de macht komen en de sfeer in het land veranderd. Als ze haar werk verliest besluit ze met haar dochter naar Nederland te vluchten, daar komt ze in de Tarwewijk terecht en ze is er nooit meer weggegaan, Jacqueline Duivenman is een geboren en getogen 'Tarwewijkster’ en al jaren een van Maryam’s vaste klanten. Ze is o.a. vrijwilliger bij Speeltuin Millinx, waar ze zich met ziel en zaligheid inzet voor de kinderen van de wijk. In gesprek met elkaar komen ze erachter dat iedereen in zijn leven met problemen geconfronteerd wordt; niemand blijft ellende bespaard, maar hoe je er mee omgaat is de vraag.

Het Geheim van de Tarwewijk - House of Hope

28 september 2019 17:12 - 17:30 House of Hope is ontstaan vanuit kritiek die de gemeente jaren geleden had op de kerkgenootschappen in de Tarwewijk; ze zouden maatschappelijk te weinig voor de wijk betekenen. De kerken hadden aan een half woord genoeg en begonnen een sociaal maatschappelijk initiatief; House of Hope. Naast maatschappelijk werk, waar Achmed Jaddi een mannenpraatgroep organiseert, is Rucardo verantwoordelijk voor het klusteam, die kleine en inmiddels grote klussen bij wijkbewoners in huis doet. Met meer dan honderd vrijwilligers en een 10-tal professionals is House of Hope steun en toeverlaat voor de buurt en echt Rotterdams; geen woorden maar daden.