Het Geheim van Feijenoord - De Dierenwinkel
Terugkijken

Het Geheim van Feijenoord - De Dierenwinkel

8 november 2016 17:31 - 17:51

Brenda Kentin was 14 toen ze begon als stagiair bij Daan van Wolferen in de dierenwinkel aan de Pretorialaan. Nu heeft ze de zaak van hem overgenomen. Maar bij Daan blijft het bloed kruipen waar het niet gaan kan, hij helpt Brenda nog minstens twee keer per week in de winkel. In de dierenwinkel ontmoeten we Louise Riethoff. Haar man Henk is vrijwilliger bij stichting de Uil in Vreewijk. Ze helpen ouderen en mensen met een zichtbare handicap met klusjes in en om het huis. Henk en Louise hebben zelf flink wat tegenslag gekend in het leven maar dat weerhoudt ze er niet van zich in te zetten voor anderen. Het Geheim van Feijenoord is iedere dinsdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij RTV Rijnmond.

Het Geheim van Feijenoord - Sheba Now

6 juni 2018 17:32 - 17:52 ‘Sheba Now ’, is een hedendaagse versie van de ontmoeting van koning Salomo en de koningin van Sheba. Deze ontmoeting wordt zowel in de bijbel als in de koran, en in de Ethiopische heilige boeken beschreven. Miranda Lakerveld van het World Opera Lab gebruikt dit oeroude verhaal om samen met professionals en wijkbewoners een operavoorstelling te maken over de rijkdom die de verschillen tussen de verschillende culturen, religies en achtergronden hier in de wijk opleveren. Moeten we voor alles van elkaar respect hebben, hoe spreken we elkaar aan op onze verschillen en hoe gaan we er mee om. Een prachtig verhaal, mooie muziek, prachtige zang in het Gemaal op zuid. Het Geheim van Feijenoord was erbij en sprak met de deelnemers.

Het Geheim van Feijenoord

4 juni 2018 17:26 - 17:49 Van Katendrecht tot en met Vreewijk en alles wat er tussenin zit. Dat is Feijenoord. De wijk van 1.001 culturen. Allemaal anders en toch allemaal Rotterdammers. Samen maken ze van Feijenoord een bijzondere plek in de stad. Daarover gaat de serie Het Geheim van Feijenoord.

Het Geheim van Feijenoord

30 mei 2018 17:32 - 17:54 Van Katendrecht tot en met Vreewijk en alles wat er tussenin zit. Dat is Feijenoord. De wijk van 1.001 culturen. Allemaal anders en toch allemaal Rotterdammers. Samen maken ze van Feijenoord een bijzondere plek in de stad. Daarover gaat de serie Het Geheim van Feijenoord.

Het Geheim van Feijenoord - Het is slecht verdeeld

23 mei 2018 17:32 - 17:54 Na het bedenken van de voedselbank vond Sjaak Sies dat het tijd was voor iets nieuws. Hij bedacht de Gaarkeuken. Omdat hij zag dat de problemen rondom armoede nog altijd spelen. In leegstaande keukens van woonzorgcomplexen koken vrijwilligers maaltijden voor buurtbewoners die het niet breed hebben. Tijdens het eten treden de kinderen van Circus Mix op. De circusschool in Hillesluis heeft als doel het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten door middel van circuslessen. Circus als middel!