Het Geheim van Feijenoord - Kunst en vliegwerk
Terugkijken

Het Geheim van Feijenoord - Kunst en vliegwerk

15 november 2016 17:31 - 17:51

Zoë Cochia kwam 20 jaar geleden uit Roemenië naar Nederland, op zoek naar vrijheid. Aan haar diploma werktuigbouwkunde had deze jonge ingenieur niets. Het diploma werd hier niet erkend. Na baantjes in de horeca, kinderopvang en de schoonmaak deed ze toelatingsexamen op de Willem de Kooning Academie. Daar volgde ze de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving. Met die kennis en kunde helpt ze nu jongeren in de wijk hun talenten ontdekken en runt ze een galerie voor moderne kunst; Niffo. Aan de expositie die we in deze uitzending te zien krijgen doet ook Menno van Gorp mee, hij is wereldkampioen Breakdance en aankomend kunstschilder, maar bovenal is hij Zoë’s buurman. Feijenoord zit vol verrassingen. Het Geheim van Feijenoord is iedere dinsdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij RTV Rijnmond.

Het Geheim van Feijenoord - Sheba Now

6 juni 2018 17:32 - 17:52 ‘Sheba Now ’, is een hedendaagse versie van de ontmoeting van koning Salomo en de koningin van Sheba. Deze ontmoeting wordt zowel in de bijbel als in de koran, en in de Ethiopische heilige boeken beschreven. Miranda Lakerveld van het World Opera Lab gebruikt dit oeroude verhaal om samen met professionals en wijkbewoners een operavoorstelling te maken over de rijkdom die de verschillen tussen de verschillende culturen, religies en achtergronden hier in de wijk opleveren. Moeten we voor alles van elkaar respect hebben, hoe spreken we elkaar aan op onze verschillen en hoe gaan we er mee om. Een prachtig verhaal, mooie muziek, prachtige zang in het Gemaal op zuid. Het Geheim van Feijenoord was erbij en sprak met de deelnemers.

Het Geheim van Feijenoord

4 juni 2018 17:26 - 17:49 Van Katendrecht tot en met Vreewijk en alles wat er tussenin zit. Dat is Feijenoord. De wijk van 1.001 culturen. Allemaal anders en toch allemaal Rotterdammers. Samen maken ze van Feijenoord een bijzondere plek in de stad. Daarover gaat de serie Het Geheim van Feijenoord.

Het Geheim van Feijenoord

30 mei 2018 17:32 - 17:54 Van Katendrecht tot en met Vreewijk en alles wat er tussenin zit. Dat is Feijenoord. De wijk van 1.001 culturen. Allemaal anders en toch allemaal Rotterdammers. Samen maken ze van Feijenoord een bijzondere plek in de stad. Daarover gaat de serie Het Geheim van Feijenoord.

Het Geheim van Feijenoord - Het is slecht verdeeld

23 mei 2018 17:32 - 17:54 Na het bedenken van de voedselbank vond Sjaak Sies dat het tijd was voor iets nieuws. Hij bedacht de Gaarkeuken. Omdat hij zag dat de problemen rondom armoede nog altijd spelen. In leegstaande keukens van woonzorgcomplexen koken vrijwilligers maaltijden voor buurtbewoners die het niet breed hebben. Tijdens het eten treden de kinderen van Circus Mix op. De circusschool in Hillesluis heeft als doel het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten door middel van circuslessen. Circus als middel!