Ik ben Rotterdammer 2015 - aflevering 8
Terugkijken

Ik ben Rotterdammer 2015 - aflevering 8

17 december 2015 17:36 - 17:50

Deze week duikt het team in de wereld van kunstenaar Hein Dingemans Hein heeft net zon uitgesproken uiterlijk als de figuren op zijn tekeningen: groot van postuur, tatoeages overal en bijzondere elementen op zijn kleding. Hij heeft altijd zijn rietpluim bij zich, hiermee aait hij zichzelf rustig. Hein is gefascineerd door natuurvolkeren: Polynesiers, aboriginals. Dit is duidelijk terug te zien in zijn werk waarop vaak inboorlingen afgebeeld zijn. Jack neemt Hein daarom mee naar het Wereldmuseum. Hein kijkt zijn ogen uit. Vooral de Tibetaanse tempel geeft hem bijzonder veel nieuwe inspiratie. Hein zijn werk is te typeren als stormachtig. Niet zo gek als je bedenkt dat Hein fanatiek stormchaser is! Ik Ben Rotterdammer #3 is iedere donderdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

Ik Ben Rotterdammer - aflevering 8

24 augustus 2016 17:40 - 17:51 In Ik Ben Rotterdammer maakt Jack Wouterse een portret van de stad door zijn gesprekken met verstandelijk beperkten. Hij gaat samen met zijn team, zowel professioneel als cliënten van Pameijer, op pad om negen kunstenaars van Galerie Herenplaats te portretteren. Deze week duikt het team in de wondere wereld van kunstenaar Jeroen Pomp. Achter zijn werk schuilt een wereld van encyclopedieën, een fascinatie voor natuur, kleur en een bijzondere tekentechniek. Dit alles bij elkaar is de optelsom voor zijn zijn bijzonder (kleur)rijke werk.

Ik Ben Rotterdammer - aflevering 7

17 augustus 2016 17:40 - 17:51 In Ik Ben Rotterdammer maakt Jack Wouterse een portret van de stad door zijn gesprekken met verstandelijk beperkten. Hij gaat samen met zijn team, zowel professioneel als cliënten van Pameijer, op pad om negen kunstenaars van Galerie Herenplaats te portretteren. Deze week duikt het team in de wondere wereld van kunstenaar Jeroen Pomp. Achter zijn werk schuilt een wereld van encyclopedieën, een fascinatie voor natuur, kleur en een bijzondere tekentechniek. Dit alles bij elkaar is de optelsom voor zijn zijn bijzonder (kleur)rijke werk.

Ik Ben Rotterdammer - aflevering 6

13 augustus 2016 18:42 - 18:52 In Ik Ben Rotterdammer maakt Jack Wouterse een portret van de stad door zijn gesprekken met verstandelijk beperkten. Hij gaat samen met zijn team, zowel professioneel als cliënten van Pameijer, op pad om negen kunstenaars van Galerie Herenplaats te portretteren. Deze week duikt het team in de wondere wereld van kunstenaar Jeroen Pomp. Achter zijn werk schuilt een wereld van encyclopedieën, een fascinatie voor natuur, kleur en een bijzondere tekentechniek. Dit alles bij elkaar is de optelsom voor zijn zijn bijzonder (kleur)rijke werk.

Ik Ben Rotterdammer - aflevering 6

10 augustus 2016 17:40 - 17:51 In Ik Ben Rotterdammer maakt Jack Wouterse een portret van de stad door zijn gesprekken met verstandelijk beperkten. Hij gaat samen met zijn team, zowel professioneel als cliënten van Pameijer, op pad om negen kunstenaars van Galerie Herenplaats te portretteren. Deze week duikt het team in de wondere wereld van kunstenaar Jeroen Pomp. Achter zijn werk schuilt een wereld van encyclopedieën, een fascinatie voor natuur, kleur en een bijzondere tekentechniek. Dit alles bij elkaar is de optelsom voor zijn zijn bijzonder (kleur)rijke werk.