Ik Moestuinieren - aflevering 1
Terugkijken

Ik Moestuinieren - aflevering 1

10 maart 2016 17:43 - 17:52

120 Vierkante meter moestuin. Wat moet je daar nou eigenlijk mee? Radiopresentatrice Chantal Quak probeert er wat van te maken. Ze huurt haar tuin sinds 1 januari. Nu is het maart en is het nog een koude, modderige woestenij, maar straks hopelijk een prachtige lusthof vol heerlijke groenten en prachtige bloemen. In deze eerste aflevering maken we kennis met Chantal, haar gezin en natuurlijk haar tuinplannen. Want ze kan wel van alles willen, maar ze heeft nul ervaring en amper verstand van zaken. Gelukkig krijgt ze ook nog tips van tuinblogster Diana, die wél weet waar ze het over heeft.

Ik Moestuinieren - Oogsten en genieten

14 april 2016 17:43 - 17:54 Het is augustus in de tuin van Chantal. Tijd om terug te blikken en om zonnebloemen te stutten. Dochter Merel doet lekker dwars, expert Dick Plantinga schenkt zelfgemaakte wijn en Chantals hele gezin geniet van een welverdiende maaltijd met heerlijke groenten uit eigen tuin.

Ik Moestuinieren - Groei en Bloei

7 april 2016 17:43 - 17:54 Het is hoogzomer en de tuin staat er weelderig bij. Misschien wel iets té weelderig, want de bieten schieten door en de dille is een soort oerwoud geworden. De courgettes prikken en het is veel te warm om iets te doen! Gaat dit nog goed komen? En wat is een 'tuinhoofd'? Chantal Quak is in het dagelijks leven presentatrice van het radioprogramma Dwars Door Rijnmond. Achter de schermen werkt zij op dit moment aan haar droom om een schitterende en smakelijke moestuin aan te leggen. In de televisieserie Ik Moestuinieren volgen we Chantal terwijl ze aan de slag gaat, daarbij niet gehinderd door enige ervaring of kennis van zaken. Van verwoestende veenmollen tot sappige tomaten, van pijnlijke splinters tot overheerlijke aardbeien, in Ik Moestuinieren ziet u wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen moestuintje. En u krijgt er ook nog wat gratis tips bij.

Ik Moestuinieren - aflevering 4

31 maart 2016 17:43 - 17:52 Zaaien en planten, daar draait het om in de vierde aflevering van Ik Moestuinieren. Chantal heeft via internet aardbeienplantjes besteld en probeert haar frambozen te beschermen tegen vieze schijtvogels. Moestuinexpert Diana Stek heeft een handige zaaitip, waardoor je de kans op mooie plantjes vergroot.

Ik Moestuinieren - aflevering 3

24 maart 2016 17:43 - 17:53 In aflevering 3 van Ik Moestuinieren staat de bestrijding van onkruid centraal. Expert Dick heeft goede tips. Ook duikt er een doodgriezelig beest op in de tuin. Een ondergrondse bedreiging van alle gewassen! Chantal krijgt een dagje hulp op de tuin van haar vader Flip. En het is wel duidelijk van wie ze haar eigenwijze karakter heeft geërfd.