M&M in Moerdijk - aflevering 7
Terugkijken

M&M in Moerdijk - aflevering 7

2 augustus 2017 17:28 - 17:43

De ondernemers in Moerdijk hebben profijt van het industrieterrein dat er naast ligt. Maar hebben de bewoners dat ook? Hoe heeft dit industrieterrein zo dichtbij kunnen komen en wat voor voordelen en nadelen heeft dit. Directeur van het Havenschap Ferdinand van den Oever komt bij M&M op de koffie. M&M in Moerdijk is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

M&M in Moerdijk - aflevering 12

6 september 2017 17:30 - 17:45 Moerdijk, op het eerste gezicht een dorp als ieder ander dorp. Bijvoorbeeld voor Twan en Lieske. Al 60 jaar wonen zij in het dorp en al 40 jaar in hetzelfde huis. Samen met hun roze kanaries. Maar voor Ad Vermeulen is het tijd om te vertrekken uit het dorp. Al vijf generaties woont zijn familie in Moerdijk. Nu komt daar een einde aan. Ad is het vechten moe, het vechten voor zijn dorp en tegen alle industrie. M&M in Moerdijk is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

M&M in Moerdijk - aflevering 11

31 augustus 2017 07:31 - 07:43 Moerdijk, op het eerste gezicht een dorp als ieder ander dorp. Bijvoorbeeld voor Twan en Lieske. Al 60 jaar wonen zij in het dorp en al 40 jaar in hetzelfde huis. Samen met hun roze kanaries. Maar voor Ad Vermeulen is het tijd om te vertrekken uit het dorp. Al vijf generaties woont zijn familie in Moerdijk. Nu komt daar een einde aan. Ad is het vechten moe, het vechten voor zijn dorp en tegen alle industrie. M&M in Moerdijk is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

M&M in Moerdijk - aflevering 10

23 augustus 2017 17:28 - 17:43 Brand met veel rook op het industrieterrein van Moerdijk. Op een late zaterdagavond wordt een NL_Alert verspreid. Bij een Schredder bedrijf is een broeibrand ontstaan. We gaan mee met de brandweer op onderzoek of er nog gevaarlijke stoffen in de lucht “hangen”. Hoe staat het eigenlijk met de veiligheid van het dorp dat in 2010 nog overlast had van de grote chemische brand bij Chemiepack? We praten met de omgevingsdienst en kijken mee met de rampenoefening. M&M in Moerdijk is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

M&M in Moerdijk - aflevering 9

16 augustus 2017 17:28 - 17:43 Om de kern Moerdijk ligt een buitengebied. Een gebied waar zelfs nog een camping ligt; Residence Waterweelde. Hier komen veel vaste gasten, die ieder weekend of soms voor langere tijd met veel plezier verblijven in Moerdijk. En in dat buitengebied is ook plaats voor bijzondere hobby’s zoals de bus verzameling van Jacques van IJsseldijk. Een prima plek ook voor een oefening van de vrijwillige brandweer. M&M in Moerdijk is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.