Met Een Teringgang - Boven de grond
Terugkijken

Met Een Teringgang - Boven de grond

23 januari 2018 17:32 - 17:44

Al 50 jaar Met Een Teringgang Rotterdam Onderdoor, met bijzondere verhalen, herinneringen en belevenissen van RET-ers, reizigers, omwonenden en metroliefhebbers. Vandaag: boven de grond. Met Een Teringgang is iedere dinsdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

Met Een Teringgang - aflevering 6

18 februari 2018 17:39 - 17:52 Bij RTV Rijnmond wordt de komende tijd de metro in het zonnetje gezet. De RET viert op vrijdag 9 februari as. namelijk dat precies 50 jaar geleden de eerste metro reed tussen Rotterdam Centraal en winkelcentrum Zuidplein. Het was bij opening één van de kortste metrolijnen ter wereld, slechts 5,9 kilometer. Prinses Beatrix en prins Claus openden de metrolijn in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Wim Thomassen en RET-directeur Cornelis Gerrit Van Leeuwen. De bouw van de lijn duurde meer dan zeven jaar en kostte 170 miljoen gulden, plus 20 miljoen bijkomende kosten. De 6-delige TV serie Met Een Teringgang die Rijnmond de komende dinsdagen uitzendt gaat over mooie herinneringen aan 50 jaar metro in Rotterdam.

Met Een Teringgang - aflevering 6

13 februari 2018 17:40 - 17:53 Bij RTV Rijnmond wordt de komende tijd de metro in het zonnetje gezet. De RET viert op vrijdag 9 februari as. namelijk dat precies 50 jaar geleden de eerste metro reed tussen Rotterdam Centraal en winkelcentrum Zuidplein. Het was bij opening één van de kortste metrolijnen ter wereld, slechts 5,9 kilometer. Prinses Beatrix en prins Claus openden de metrolijn in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Wim Thomassen en RET-directeur Cornelis Gerrit Van Leeuwen. De bouw van de lijn duurde meer dan zeven jaar en kostte 170 miljoen gulden, plus 20 miljoen bijkomende kosten. De 6-delige TV serie Met Een Teringgang die Rijnmond de komende dinsdagen uitzendt gaat over mooie herinneringen aan 50 jaar metro in Rotterdam.

Met Een Teringgang - aflevering 5

8 februari 2018 17:44 - 17:57 Bij RTV Rijnmond wordt de komende tijd de metro in het zonnetje gezet. De RET viert op vrijdag 9 februari as. namelijk dat precies 50 jaar geleden de eerste metro reed tussen Rotterdam Centraal en winkelcentrum Zuidplein. Het was bij opening één van de kortste metrolijnen ter wereld, slechts 5,9 kilometer. Prinses Beatrix en prins Claus openden de metrolijn in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Wim Thomassen en RET-directeur Cornelis Gerrit Van Leeuwen. De bouw van de lijn duurde meer dan zeven jaar en kostte 170 miljoen gulden, plus 20 miljoen bijkomende kosten. De 6-delige TV serie Met Een Teringgang die Rijnmond de komende dinsdagen uitzendt gaat over mooie herinneringen aan 50 jaar metro in Rotterdam.

Met Een Teringgang - aflevering 5

6 februari 2018 17:32 - 17:44 Bij RTV Rijnmond wordt de komende tijd de metro in het zonnetje gezet. De RET viert op vrijdag 9 februari as. namelijk dat precies 50 jaar geleden de eerste metro reed tussen Rotterdam Centraal en winkelcentrum Zuidplein. Het was bij opening één van de kortste metrolijnen ter wereld, slechts 5,9 kilometer. Prinses Beatrix en prins Claus openden de metrolijn in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Wim Thomassen en RET-directeur Cornelis Gerrit Van Leeuwen. De bouw van de lijn duurde meer dan zeven jaar en kostte 170 miljoen gulden, plus 20 miljoen bijkomende kosten. De 6-delige TV serie Met Een Teringgang die Rijnmond de komende dinsdagen uitzendt gaat over mooie herinneringen aan 50 jaar metro in Rotterdam.