Mijn Haven - 01- Roeiers en Loodsen
Terugkijken

Mijn Haven - 01- Roeiers en Loodsen

4 januari 2017 17:31 - 17:51

Woensdag 4 januari om 17.30 uur in Mijn Haven: de Roeiers en Loodsen. De twee zijn niet weg te denken uit de Rotterdamse haven en werken dag in dag uit nauw met elkaar samen om het aflossen en aanmeren zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mijn Haven is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

Mijn Haven - Bulk

11 februari 2017 18:19 - 18:45 De slotaflevering van Mijn Haven gaat over bulkgoed. Bulkgoed is de verzamelnaam voor goederen die niet los per stuk verpakt en geladen worden, maar los in het ruim van een schip, treinwagon of vrachtwagen. De haven van Rotterdam is overslagplaats van veel verschillende bulkgoederen. Zowel natte bulk, zoals ruwe olie en chemicaliën, als droge bulk, denk aan kolen en ijzererts. In deze aflevering volgen wij een kraanmachinist van Rotterdam Bulk Terminal en een senior operator van Wilmar. De focus van Rotterdam Bulk Terminal is gericht op het behandelen en opslaan van bulkproducten, met name droge mineralen, kolen, agri- en biomass. Wilmar's activiteiten bestaan onder andere uit het cultiveren van palmbomen op haar plantages, het produceren en raffineren van plantaardige oliën en nog veel meer. Dit was de laatste aflevering van Mijn Haven.

Mijn Haven - Bulk

8 februari 2017 17:31 - 17:51 De slotaflevering van Mijn Haven gaat over bulkgoed. Bulkgoed is de verzamelnaam voor goederen die niet los per stuk verpakt en geladen worden, maar los in het ruim van een schip, treinwagon of vrachtwagen. De haven van Rotterdam is overslagplaats van veel verschillende bulkgoederen. Zowel natte bulk, zoals ruwe olie en chemicaliën, als droge bulk, denk aan kolen en ijzererts. In deze aflevering volgen wij een kraanmachinist van Rotterdam Bulk Terminal en een senior operator van Wilmar. De focus van Rotterdam Bulk Terminal is gericht op het behandelen en opslaan van bulkproducten, met name droge mineralen, kolen, agri- en biomass. Wilmar's activiteiten bestaan onder andere uit het cultiveren van palmbomen op haar plantages, het produceren en raffineren van plantaardige oliën en nog veel meer. Dit was de laatste aflevering van Mijn Haven.

Mijn Haven - Transport

1 februari 2017 17:31 - 17:51 In de vijfde aflevering van Mijn Haven staat 'transport' centraal. Wij volgen een machinist van Trainservices en een binnenvaartschipper-stel van de Fixut Maris. Mijn Haven is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

Mijn Haven 2017 - aflevering 4

28 januari 2017 17:34 - 18:00 De vierde aflevering van Mijn Haven gaat over reparatie in de Haven Rotterdam centraal. Wij volgen daarom de duikers van Duik- en Bergingsbedrijf W. Smit BV en een werfleider van Scheepswerf Hoogerwaard BV tijdens hun werkzaamheden. Mijn Haven is iedere woensdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.