Onze Man Op Zuid - Kroeldekens
Terugkijken

Onze Man Op Zuid - Kroeldekens

16 oktober 2018 17:18 - 17:25

Iedere vrijdagochtend tussen tien en twaalf komen ze bij elkaar om dekens te haken. Het zijn niet zomaar dekens, een groep Vreewijkse dames heeft in het haken van zogenaamde kroeldekens een manier gevonden om zieke buurtbewoners een hart onder de riem te steken. Het begon bij buurvrouw Diana, die in januari overleed. "Diana was een zeer geliefd mens. We missen haar heel erg. We willen haar voort laten leven met onze kroeldekens", vertelt Minousche Jouhri. Als de dames op pad gaan om een kroeldeken te geven aan een getroffen buurtgenoot vloeit er vaak menig traantje.

Onze Man Op Zuid

17 september 2019 17:20 - 17:29 Iedere dinsdag na het nieuws zoeken verslaggevers Koen Freijssen en Maurice Laparlière de mooiste verhalen en kleurrijkste figuren uit hun werkgebied op. Het Rotterdam van beneden de Maas is net zo groot als Eindhoven en Koen en Maurice weten: het is er geen dag saai. Zuid zit in de lift en op Zuid gebeurt er altijd wel wat!

Onze Man Op Zuid

10 september 2019 17:20 - 17:29 Iedere dinsdag na het nieuws zoeken verslaggevers Koen Freijssen en Maurice Laparlière de mooiste verhalen en kleurrijkste figuren uit hun werkgebied op. Het Rotterdam van beneden de Maas is net zo groot als Eindhoven en Koen en Maurice weten: het is er geen dag saai. Zuid zit in de lift en op Zuid gebeurt er altijd wel wat!

Onze Man Op Zuid

3 september 2019 17:20 - 17:30 Iedere dinsdag na het nieuws zoeken verslaggevers Koen Freijssen en Maurice Laparlière de mooiste verhalen en kleurrijkste figuren uit hun werkgebied op. Het Rotterdam van beneden de Maas is net zo groot als Eindhoven en Koen en Maurice weten: het is er geen dag saai. Zuid zit in de lift en op Zuid gebeurt er altijd wel wat!

Onze Man Op Zuid

27 augustus 2019 17:20 - 17:30 Het is kleine hype momenteel: de 50 euro-challenge. Rondkomen van vijftig euro per week. Eduarda moet het in haar echte leven doen met dertig euro. Per maand welteverstaan. Ze redt het (een beetje) door de hulp en gulheid van haar medebewoners op Zuid. Een portret van Eduarda en de mensen die haar door deze zware situatie sleuren.