Onze Man Op Zuid
Terugkijken

Onze Man Op Zuid

30 april 2019 17:19 - 17:26

Dierenvoedselbank Rijnmond Een paar weken bliezen ze vijf kaarsjes uit, maar echt reden voor feest was het niet. Dierenvoedselbank Rijnmond krijgt steeds meer klanten die geen brokken, blikjes of ander voedsel voor hun dieren kunnen kopen. Van een paar baasjes in 2014 is de voedselbank nu actief op vijf locaties en komen er bijna 300 mensen om voer. Initiatiefnemmer Ferry van der Kaaij: "Als je in diepe armoede zit, ontvang je vaak geen bezoek meer, want je hebt niks te schenken. De deur ga je ook niet uit, want er is geen geld voor de bus. Daarom is bijvoorbeeld een hond zo belangrijk: die maakt dat je toch op pad moet."

Onze Man Op Zuid

17 september 2019 17:20 - 17:29 Iedere dinsdag na het nieuws zoeken verslaggevers Koen Freijssen en Maurice Laparlière de mooiste verhalen en kleurrijkste figuren uit hun werkgebied op. Het Rotterdam van beneden de Maas is net zo groot als Eindhoven en Koen en Maurice weten: het is er geen dag saai. Zuid zit in de lift en op Zuid gebeurt er altijd wel wat!

Onze Man Op Zuid

10 september 2019 17:20 - 17:29 Iedere dinsdag na het nieuws zoeken verslaggevers Koen Freijssen en Maurice Laparlière de mooiste verhalen en kleurrijkste figuren uit hun werkgebied op. Het Rotterdam van beneden de Maas is net zo groot als Eindhoven en Koen en Maurice weten: het is er geen dag saai. Zuid zit in de lift en op Zuid gebeurt er altijd wel wat!

Onze Man Op Zuid

3 september 2019 17:20 - 17:30 Iedere dinsdag na het nieuws zoeken verslaggevers Koen Freijssen en Maurice Laparlière de mooiste verhalen en kleurrijkste figuren uit hun werkgebied op. Het Rotterdam van beneden de Maas is net zo groot als Eindhoven en Koen en Maurice weten: het is er geen dag saai. Zuid zit in de lift en op Zuid gebeurt er altijd wel wat!

Onze Man Op Zuid

27 augustus 2019 17:20 - 17:30 Het is kleine hype momenteel: de 50 euro-challenge. Rondkomen van vijftig euro per week. Eduarda moet het in haar echte leven doen met dertig euro. Per maand welteverstaan. Ze redt het (een beetje) door de hulp en gulheid van haar medebewoners op Zuid. Een portret van Eduarda en de mensen die haar door deze zware situatie sleuren.