Pioniers 2017 - aflevering 3
Terugkijken

Pioniers 2017 - aflevering 3

4 januari 2018 17:31 - 17:41

De kopstukken van de vaderlandse popmuziek touren met Johan Derksen door de Nederlandse theaters. De hits van weleer, gezongen door stemmen die met de jaren alleen maar beter zijn geworden. Kijk mee hoe de Pioniers van de Nederpop verhalen ophalen, verdwalen in theatergangen en natuurlijk de stemmen van de hemel zingen.

Pioniers 2017 - aflevering 4

5 januari 2018 17:30 - 17:41 De kopstukken van de vaderlandse popmuziek touren met Johan Derksen door de Nederlandse theaters. De hits van weleer, gezongen door stemmen die met de jaren alleen maar beter zijn geworden. Kijk mee hoe de Pioniers van de Nederpop verhalen ophalen, verdwalen in theatergangen en natuurlijk de stemmen van de hemel zingen.

Pioniers 2017 - aflevering 2

4 januari 2018 07:26 - 07:36 De kopstukken van de vaderlandse popmuziek touren met Johan Derksen door de Nederlandse theaters. De hits van weleer, gezongen door stemmen die met de jaren alleen maar beter zijn geworden. Kijk mee hoe de Pioniers van de Nederpop verhalen ophalen, verdwalen in theatergangen en natuurlijk de stemmen van de hemel zingen.

Pioniers - Frans Krassenburg

19 december 2017 17:30 - 17:40 Voordat Golden Earring de rocksterren waren zoals we ze nu kennen, waren The Golden Earrings dé nederpopsensatie van Nederland, en was Frans Krassenburg de bekendste zanger van Nederland. Met zijn zoetgevooisde popstem veroverde hij met de band en solo meisjes- en jongensharten in het hele land. Na die tijd werkte Frans vooral achter de schermen als scout en promotor. Door de jaren heen bleef hij zich inzetten voor de Nederlandse popmuziek en ontdekte hij talloze artiesten. Ruim een halve eeuw later is zijn stem met de Pioniers van de Nederpop weer te beluisteren in theaters door het hele land.

Pioniers - Johnny Kendall

12 december 2017 17:30 - 17:40 Johnny Kendall & The Heralds speelden zich met vertalingen van Engelse popliedjes in de kijker als veelbelovende beatband. Met hun cover van St. James Infirmary werden ze in één klap beroemd, in binnen- én buitenland. Een jaar lang leefden de bandleden als popgoden in Italië, voor ze weer terugkeerden naar hun thuisbasis. In de jaren 70 werkte Johnny als nachtclubzanger aan het Rembrandtplein toen hij gevraagd werd voor het Bert Kaempfert Orchestra, één van de grootste orkesten van Europa, waarmee hij jarenlang tourde. In 2017, met de Pioniers van de Nederpop, staat er nog steeds een charismatische verschijning waar je onmogelijk omheen kunt.