Roets in Rotterdam 2016 - aflevering 2
Terugkijken

Roets in Rotterdam 2016 - aflevering 2

19 maart 2016 17:35 - 18:00

Deze week in Roets in Rotterdam: schrijvers en dichters. Het waren ruige tijden in de jaren zeventig: schrijvers waren meestal in het café te vinden en drugs wierpen een schaduw over de kunstscene. Dichters als Jules Deelder, Cor Vaandrager, Frans Vogel, Hans Sleutelaar en Rien Vroegindeweij wisten in die tijd Rotterdam neer te zetten als een ruwe dichtersstad. In deze aflevering van Roets in Rotterdam vertelt dichter Rien Vroegindeweij over deze vroegere tijden en werpen we samen met de talentvolle dichter Derek Otte en het schrijverskoppel Elfie Tromp en Jerry Hormone een blik op Rotterdam en haar schrijverscultuur van vandaag de dag. “Roets in Rotterdam” is een 13-delige serie over de Rotterdammers die 15 jaar geleden zijn geportretteerd door Jop Pannekoek in het kader va

Roets in Rotterdam - aflevering 5

5 januari 2017 17:30 - 17:46 Rotterdam ontpopt zich meer en meer op culinair gebied. Kon je vroeger alleen maar een loempia eten bij de Chinees op Katendrecht, zit je nu opeens bij sterrenrestaurant Joelia op de Coolsingel voor een schappelijke prijs heerlijk te eten. Rotterdamse eetgelegenheden worden geëerd met Michelin sterren, en koks vullen steeds meer magen met exquise gerechten. Hoe is deze eetcultuur zo in de lift geraakt? wie zijn hier verantwoordelijk voor en hoe zien zij de toekomst van de eetcultuur in Rotterdam? Dit en meer in deze aflevering van Roets in Rotterdam: Eten.

Roets in Rotterdam - aflevering 2

2 januari 2017 17:31 - 17:46 Deze week in Roets in Rotterdam: schrijvers en dichters. Het waren ruige tijden in de jaren zeventig: schrijvers waren meestal in het café te vinden en drugs wierpen een schaduw over de kunstscene. Dichters als Jules Deelder, Cor Vaandrager, Frans Vogel, Hans Sleutelaar en Rien Vroegindeweij wisten in die tijd Rotterdam neer te zetten als een ruwe dichtersstad. In deze aflevering van Roets in Rotterdam vertelt dichter Rien Vroegindeweij over deze vroegere tijden en werpen we samen met de talentvolle dichter Derek Otte en het schrijverskoppel Elfie Tromp en Jerry Hormone een blik op Rotterdam en haar schrijverscultuur van vandaag de dag

Roets in Rotterdam

2 juli 2016 17:35 - 18:00 “Roets in Rotterdam” is een 13-delige serie over de Rotterdammers die 15 jaar geleden zijn geportretteerd door Jop Pannekoek in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad in 2001 onder de titel Roets. Aan de hand van fragmenten uit de serie van toen, worden de geportretteerden 15 jaar later gevraagd naar hun leven toen en nu en naar het Rotterdam van toen en nu.

Roets in Rotterdam 2016 - aflevering 9

25 juni 2016 17:35 - 18:00 “Roets in Rotterdam” is een 13-delige serie over de Rotterdammers die 15 jaar geleden zijn geportretteerd door Jop Pannekoek in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad in 2001 onder de titel Roets. Aan de hand van fragmenten uit de serie van toen, worden de geportretteerden 15 jaar later gevraagd naar hun leven toen en nu en naar het Rotterdam van toen en nu.