Roets in Rotterdam 2016 - aflevering 7
Terugkijken

Roets in Rotterdam 2016 - aflevering 7

23 april 2016 17:35 - 18:00

“Is Rotterdam een modestad of kan je als ontwerper beter in Amsterdam gaan zitten? In deze ROETS in Rotterdam spreken we over dit en meer met de modeontwerpers Marlies Dekkers, Daisy Kroon en Deniz Terli. In 2001 interviewde Jop Pannekoek voor ROETS in Rotterdam modeontwerper Marlies Dekkers, nu 15 jaar later zoeken we haar weer op. Hoe staat het met haar lingerie, haar vrouwen missie en de stad Rotterdam? Schoenen ontwerper Deniz Terli is hard op weg met haar schoenen, zo werd zij gevraagd om voor de film 'The Hunger Games' schoenen te ontwerpen. Met haar doorzettingsvermogen weet zij internationaal de kranten te behalen maar haar thuishaven is en blijft Rotterdam. Volgens modeontwerper Daisy Kroon is er al genoeg kleding in de wereld, daar past zij haar collecties dan ook op aan. In Rotterdam Noord voelt zij zich gezegend met haar wi

Roets in Rotterdam - aflevering 5

5 januari 2017 17:30 - 17:46 Rotterdam ontpopt zich meer en meer op culinair gebied. Kon je vroeger alleen maar een loempia eten bij de Chinees op Katendrecht, zit je nu opeens bij sterrenrestaurant Joelia op de Coolsingel voor een schappelijke prijs heerlijk te eten. Rotterdamse eetgelegenheden worden geëerd met Michelin sterren, en koks vullen steeds meer magen met exquise gerechten. Hoe is deze eetcultuur zo in de lift geraakt? wie zijn hier verantwoordelijk voor en hoe zien zij de toekomst van de eetcultuur in Rotterdam? Dit en meer in deze aflevering van Roets in Rotterdam: Eten.

Roets in Rotterdam - aflevering 2

2 januari 2017 17:31 - 17:46 Deze week in Roets in Rotterdam: schrijvers en dichters. Het waren ruige tijden in de jaren zeventig: schrijvers waren meestal in het café te vinden en drugs wierpen een schaduw over de kunstscene. Dichters als Jules Deelder, Cor Vaandrager, Frans Vogel, Hans Sleutelaar en Rien Vroegindeweij wisten in die tijd Rotterdam neer te zetten als een ruwe dichtersstad. In deze aflevering van Roets in Rotterdam vertelt dichter Rien Vroegindeweij over deze vroegere tijden en werpen we samen met de talentvolle dichter Derek Otte en het schrijverskoppel Elfie Tromp en Jerry Hormone een blik op Rotterdam en haar schrijverscultuur van vandaag de dag

Roets in Rotterdam

2 juli 2016 17:35 - 18:00 “Roets in Rotterdam” is een 13-delige serie over de Rotterdammers die 15 jaar geleden zijn geportretteerd door Jop Pannekoek in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad in 2001 onder de titel Roets. Aan de hand van fragmenten uit de serie van toen, worden de geportretteerden 15 jaar later gevraagd naar hun leven toen en nu en naar het Rotterdam van toen en nu.

Roets in Rotterdam 2016 - aflevering 9

25 juni 2016 17:35 - 18:00 “Roets in Rotterdam” is een 13-delige serie over de Rotterdammers die 15 jaar geleden zijn geportretteerd door Jop Pannekoek in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad in 2001 onder de titel Roets. Aan de hand van fragmenten uit de serie van toen, worden de geportretteerden 15 jaar later gevraagd naar hun leven toen en nu en naar het Rotterdam van toen en nu.