Rotterdammers in het Groen - Het stadspark
Terugkijken

Rotterdammers in het Groen - Het stadspark

22 september 2018 17:15 - 17:36

Vroeger waren de Rotterdamse parken voornamelijk het domein van planten en dieren, maar tegenwoordig stromen ze bij de eerste zonnestralen vol Rotterdammers. Zij beschouwen deze plekken steeds meer als een collectieve achtertuin. In het stadspark wordt gespeeld, gesport, gepicknickt en gefeest. Maar het intensieve gebruik levert ook gemopper op. Bezoekers laten rommel achter. De festivals zorgen voor geluidsoverlast. Het dierenleven wordt verstoord. Het is dus zoeken naar een goed evenwicht, maar vooralsnog beschouwt de Rotterdammer het park steeds meer als zijn natuurlijke habitat.

Rotterdammers In Het Groen

5 juli 2019 17:35 - 17:55 Als bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Is Kees Moeliker eigenlijk altijd met dieren bezig. Met dode beesten in het museum, en met het rijke dierenleven in het Rotterdamse groen. De laatste jaren ziet hij de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in onze stadsnatuur: de mens. Daarom richt hij zijn blik nu op: Rotterdammers in het Groen.

Rotterdammers In Het Groen

28 juni 2019 17:35 - 17:55 Als bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Is Kees Moeliker eigenlijk altijd met dieren bezig. Met dode beesten in het museum, en met het rijke dierenleven in het Rotterdamse groen. De laatste jaren ziet hij de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in onze stadsnatuur: de mens. Daarom richt hij zijn blik nu op: Rotterdammers in het Groen.

Rotterdammers In Het Groen - Openbare tuinen

21 juni 2019 17:28 - 17:48 Als bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Is Kees Moeliker eigenlijk altijd met dieren bezig. Met dode beesten in het museum, en met het rijke dierenleven in het Rotterdamse groen. De laatste jaren ziet hij de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in onze stadsnatuur: de mens. Daarom richt hij zijn blik nu op: Rotterdammers in het Groen.

Rotterdammers In Het Groen - singels

14 juni 2019 17:35 - 17:55 Als bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Is Kees Moeliker eigenlijk altijd met dieren bezig. Met dode beesten in het museum, en met het rijke dierenleven in het Rotterdamse groen. De laatste jaren ziet hij de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in onze stadsnatuur: de mens. Daarom richt hij zijn blik nu op: Rotterdammers in het Groen.