Stroom 2017 - Het water op
Terugkijken

Stroom 2017 - Het water op

15 november 2017 07:30 - 07:50

Deze week in STROOM: het Haringvliet vanaf het water. Het gebied ervaar je misschien wel het beste per boot. En dus gaat Jamaine mee op de zeilboot van Dico en Marian. Ze kayakken vanuit Stad aan ’t Haringvliet en vreemd genoeg hebben ze daar geen peddels bij nodig! Fietsers en wandelaars kunnen ook het water op als ze meevaren op de pont van Huib Bijl. Hij is de 4e generatie pontbaas en vertelt over de tijd dat het op het Haringvliet druk was met veerdiensten om mensen en goederen naar de overkant te brengen. Kees en Fre gaan op zoek naar de mierenleeuw. Dat doen ze in het Voornes Duin bij Rockanje. De mierenleeuw is een opmerkelijk beestje waarvan de larven met valkuiltjes in het zand mieren vangen. STROOM (hh) is iedere dinsdag om 17.35 uur te zien bij TV Rijnmond.

Stroom 2018 - Haringvliet

7 november 2018 17:29 - 17:45 De officiele opening van de kier in de Haringvlietsluizen komt dichterbij en dus laten we zien waarom dat zo belangrijk is voor het herstel van de unieke deltanatuur in het Haringvliet. Trekvissen als zalm en steur zullen profiteren en ook voor vogels ontstaan grote rust- en voedselgebieden. Het gebied is toegankelijk gemaakt en er is veel te beleven voor natuurliefhebbers en recreanten.

Stroom 2018 - Toekomst

31 oktober 2018 17:29 - 17:44 De toekomst van het Haringvliet ziet er mooi uit als de natuur zich gaat ontwikkelen. Maar ook op de korte termijn zijn er bijzondere projecten waar natuurliefhebbers volop van kunnen gaan genieten. Zo verwelkomt het gloednieuwe vogeleiland Bliek z’n eerste bezoekers en komt er op de bodem van het Haringvliet een heus onderwaterbos.

Stroom 2018 - Deltanatuur

24 oktober 2018 17:29 - 17:47 Het Haringvliet is een uniek gebied met deltanatuur zoals je dat bijna nergens in Nederland nog tegenkomt. Dat zie je in het brakke slik van de Kwade Hoek, waar we op zoek gaan naar leven in de bodem. Die bodem wordt een stuk verder in de Korendijkse slikken een kopje kleiner gemaakt om zoete deltanatuur te herstellen. En Kees en Fre struinen door het Haringvliet op zoek naar de snoekbaars.

Stroom 2018 - Recreatie

17 oktober 2018 17:32 - 17:48 Met de herfstvakantie voor de deur laten we zien hoe leuk het Haringvliet is als recreatiegebied. We starten op het eiland Tiengemeten. Daar volgt Jamaine de boswachter-bootcamp. Vervolgens gaat ze naar Middelharnis waar het water en de modder van de nieuwe natuurspeelplaats Atlantia al volop kids trekt. Tot slot heeft Jamaine in de haven van Hellevoetsluis een overnachting geboekt op een jacht.