Verhalen van Staal en Steen
Terugkijken

Verhalen van Staal en Steen

18 november 2016 23:57 - 23:58

Verhalen van Staal en Steen

Verhalen van Staal en Steen - Het Schielandshuis

27 juni 2017 17:31 - 17:51 Deze week een special van Verhalen van Staal en Steen over het Schielandshuis. Het stadspaleis werd in 1665 gebouwd als nieuw onderkomen voor het Hoogheemraadschap van Schieland. De instelling beheerde – en beheert nog steeds – de waterhuishouding in Rotterdam en omgeving. Hoogheemraden hadden van oudsher veel macht en rijkdom en dus werden kosten noch moeite gespaard. Het huidige Schielandshuis is overigens een kopie van het oorspronkelijke paleis. Het werd in 1864 namelijk grotendeels verwoest door een brand en daarna snel en goedkoop gerestaureerd. Pas begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd het – als het Historisch Museum van Rotterdam – in de originele staat teruggebracht. Dit was voorlopig de laatste aflevering van Verhalen van Staal en Steen.

Verhalen van Staal en Steen 2015 - aflevering 10

20 juni 2017 17:31 - 17:51 Verhalen van staal en steen

Verhalen van Staal en Steen - Rotterdam viert de stad

13 juni 2017 17:31 - 17:51 Tal van internationale kranten en reisgidsen riepen Rotterdam de afgelopen jaren uit tot must-see destination. En ze kwamen, de toeristen. Net als buitenlandse bedrijven. Want Rotterdam is hot. Dit is niet de eerste keer dat Rotterdam dit meemaakt. En va

Verhalen van Staal en Steen - Stad zonder hart

6 juni 2017 17:31 - 17:51 Deze week: wie in het Rotterdam van na WOII opgroeide, moest geduld hebben. De stad werd gestaag opgebouwd, maar de wederopbouw richtte zich op de haven en het zaken- en winkelcentrum. Woonruimte werd vooral buiten het centrum aangeboden. In de jaren 60 lieten de Rotterdamse jongeren van zich horen: in hun stad viel op dat moment niet zo veel te swingen. In 1966 werd op de Nederlandse televisie de film ‘Stad zonder hart’ uitgezonden. Filmmaker Jan Schaper toonde een stad, die overdag vol liep met mensen die aan het werk gingen, zaken deden, of een warenhuis bezochten. Maar rond zes ’s avonds ‘gorgelde het centrum leeg, als een gootsteenbak.’ Dan was er in Rotterdam vrijwel niets te doen. Verhalen van Staal en Steen is iedere dinsdag te zien bij TV Rijnmond.