Water in Zicht - aflevering 7
Terugkijken

Water in Zicht - aflevering 7

18 augustus 2018 17:12 - 17:33

De overweldigende zee en de heftige stortbuien van boven geven ons soms het gevoel dat we kwetsbaar zijn in ons lage land. Het klimaat verandert en daarom moeten de maatregelen die we kunnen nemen ook veranderen. Het Waterschap innoveert en dat gebeurt op verschillende manieren. Het gebeurt door af en toe mee te plooien met de natuur. Een samenwerking met stroom of wind kan er voor zorgen dat onze kustbescherming robuuster wordt. De zandmotor is hier een goed voorbeeld van, maar ook een kerf in het duin kan zorgen voor een hogere tweede duinenrij. Technische innovaties zorgen er voor dat er meer water in de steden zelf opgevangen kan worden. Een waterspeelplein in Spangen of het stimuleren van groene daken zijn voorbeelden die in deze uitzending te zien zijn. Of een dijk verstopt onder de boulevard van Scheveningen.

Water in Zicht - aflevering 8

25 augustus 2018 17:12 - 17:33 De schoonheid van het water en hoe ziet de toekomst van ons water eruit? In aflevering 8 van Water in Zicht word je soms betoverd door de schoonheid van het water en soms geconfronteerd met de grote vragen over de toekomst van het water, hier in ons lage Delfland. De jeugd gaat in debat over waar het water heen stroomt in de toekomst. Is er voldoende opvang? Is er voldoende bewustzijn, dat we laag wonen in een land dat een veranderend klimaat tegenkomt? De nieuwe Dijkgraaf van het Waterschap Delfland kijkt vooruit en hamert op samenwerking. Samenwerking van alle belanghebbenden, die met ons water te maken hebben. Ons water, natuurkrachten gaan ons alle aan. Het is ons probleem, maar wa

Water in Zicht

11 augustus 2018 17:12 - 17:33 Water. We leven eronder en staan erboven. Wij zijn water: stilstaand, maar meestal in beweging. Het stroomt en borrelt, het valt en verdwijnt. Vanuit de lucht met bakken tegelijk of soms plotseling na droogte weer geurend aanwezig. Water is er altijd zonder dat we er bij nadenken. We douchen, gaan in bad, spoelen weg, maken schoon, zetten koffie en drinken ons water. Altijd op afroep is het daar. We zwemmen, varen en vissen. We drijven erop of zinken er in weg. Het water wordt tegen gehouden of doorgelaten. Vies en vervuild of schoon en helder. Het water is de spiegel van de mens en laat ons voelen dat we leven en kwetsbaar kunnen zijn.

Water in Zicht

4 augustus 2018 17:12 - 17:33 Water. We leven eronder en staan erboven. Wij zijn water: stilstaand, maar meestal in beweging. Het stroomt en borrelt, het valt en verdwijnt. Vanuit de lucht met bakken tegelijk of soms plotseling na droogte weer geurend aanwezig. Water is er altijd zonder dat we er bij nadenken. We douchen, gaan in bad, spoelen weg, maken schoon, zetten koffie en drinken ons water. Altijd op afroep is het daar. We zwemmen, varen en vissen. We drijven erop of zinken er in weg. Het water wordt tegen gehouden of doorgelaten. Vies en vervuild of schoon en helder. Het water is de spiegel van de mens en laat ons voelen dat we leven en kwetsbaar kunnen zijn.

Water in Zicht

28 juli 2018 17:12 - 17:33 Water. We leven eronder en staan erboven. Wij zijn water: stilstaand, maar meestal in beweging. Het stroomt en borrelt, het valt en verdwijnt. Vanuit de lucht met bakken tegelijk of soms plotseling na droogte weer geurend aanwezig. Water is er altijd zonder dat we er bij nadenken. We douchen, gaan in bad, spoelen weg, maken schoon, zetten koffie en drinken ons water. Altijd op afroep is het daar. We zwemmen, varen en vissen. We drijven erop of zinken er in weg. Het water wordt tegen gehouden of doorgelaten. Vies en vervuild of schoon en helder. Het water is de spiegel van de mens en laat ons voelen dat we leven en kwetsbaar kunnen zijn.