Als bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is Kees Moeliker eigenlijk altijd met dieren bezig. Met dode beesten in het museum, en met het rijke dierenleven in het Rotterdamse groen. De laatste jaren ziet hij de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in onze stadsnatuur: de mens. Daarom richt hij zijn blik nu op: Rotterdammers in het Groen.

Iedere zaterdag om 17.15 uur (ieder uur herhaald) zijn de bevindingen van Kees Moeliker in het programma ‘Rotterdammers in het Groen’ te zien bij TV Rijnmond en Rijnmond.nl.

Luister ook naar Rotterdammers in het Groen bij Chris Natuurlijk, iedere zaterdagochtend vanaf 08.00 uur op Radio Rijnmond.

Volgende uitzending

20 oktober om 17:15

Met zo’n 40 complexen zorgen de volkstuinverenigingen voor ruim 125 hectare Rotterdams groen. Vroeger was de volkstuin iets voor de harde werker, die zijn tuin vrij van onkruid en zijn heg kort hield. Tegenwoordig wil bijna iedere Rotterdammer een tuintje, het liefst met een riant optrekje om te kunnen blijven slapen. De nieuwe generatie volkstuinders schoffelt minder en wil in het weekend vooral even bijkomen van de drukke werkweek.