RTV Rijnmond is de regionale zender in het zuidelijk deel van Zuid-Holland. Ons doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde werkgebied. RTV Rijnmond staat voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd.

Wekelijks luisteren circa 280.000 mensen naar Radio Rijnmond en trekt TV Rijnmond rond de 300.000 kijkers. Daarnaast worden maandelijks meer dan 15 miljoen onlinepagina’s bekeken via rijnmond.nl, onze app en onze social mediakanalen.

Vanwege uitbreiding van onze online-activiteiten, is de nieuwsredactie op zoek naar:

Freelance internetredacteuren m/v

De werkzaamheden

Je schrijft berichten voor onze site en verrijkt die met onder meer zelf-gemonteerde video, audio en graphics, plaatst berichten op social media, actualiseert onze nieuwspagina’s op teletekst en speelt een actieve rol bij de nieuwsgaring. Beoordeelt binnengekomen informatie op juistheid en volledigheid en onderneemt waar nodig actie om deze informatie geschikt te maken voor publicatie op onze uitzendkanalen (internetsite, teletekst, tv, radio en overige digitale kanalen) van RTV Rijnmond).

Onze ideale freelance collega…

  • Heeft een journalistieke opleiding op minstens HBO-niveau gedaan of bijna een journalistieke opleiding op minstens HBO-niveau afgerond;

  • Heeft relevante ervaring op het terrein van de (internet-)journalistiek;

  • Voelt zich als een vis in het water op een drukke nieuwsredactie;

  • Functioneert goed onder (tijds-)druk;

  • Heeft ervaring met het montageprogramma Avid of vergelijkbaar (must) en ervaring met Dalet (is een pré);

  • Beheerst het geschreven Nederlands zeer goed;

  • Is woonachtig in de regio Zuid-Holland-zuid of heeft affiniteit met dit gebied;

  • Is geïnteresseerd in regionaal nieuws.


Wat bieden wij?
Naast het werken op een dynamische en inspirerende nieuwsredactie die opereert in een toonaangevend verzorgingsgebied, nemen we je op in het bestand van freelance internetredacteuren die regelmatig worden ingezet.

Geïnteresseerd?
Graag zien we je sollicitatie met cv en voorbeelden van eerder werk tegemoet. Je kunt je sollicitatie sturen naar  P&O@rijnmond.nl. Wil je schriftelijk solliciteren? Stuur je brief naar RTV Rijnmond, ter attentie van P&O, postbus 1515, 3000 BM Rotterdam.

Door te reageren op een vacature geeft u RTV Rijnmond toestemming om de door u ingestuurde gegevens te verwerken. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel en alleen gebruikt voor de sollicitatieprocedure bij RTV Rijnmond. Meer informatie over het verwerken van uw persoonsgegevens omtrent sollicitaties en uw rechten vindt u in ons Privacy Statement op de website.