Voor de regionale samenwerking op het gebied van online advertising in de Randstad zijn de regionale omroepen Omroep West, RTV Rijnmond en NHmedia / AT5 op zoek naar een:

Yield Manager Online Advertising (m/v)

fulltime (36 uur)  

De kanalen van Omroepwest.nl, RTV Rijnmond en NHmedia / AT5 zijn dé nieuws- en informatiebronnen voor de Randstad. De content van deze kanalen bereiken wekelijks miljoenen inwoners via radio, tv en online. Het accent in de uitzendingen en online content ligt op nieuws en informatie, maar ook sport, ondernemen, cultuur en amusement vormen een belangrijk onderdeel van de programmering.

Onze Sales afdelingen werken op het gebied van online advertising nauw samen op het gebied van programmatic advertising en directe verkoopproposities in de Randstad. De ambitie is om gezamenlijk het belangrijkste regionale online advertentie platform te zijn voor de Randstad.

Wat ga je doen?
Als Yield Manager Online Advertising ben je verantwoordelijk voor de expertise (en technische implementatie / coördinatie) op het gebied van web-development, social media, mobile apps en online advertising bij de vier Randstedelijke omroepen, NH, AT5, Omroep West en RTV Rijnmond.

Je stelt de beleidsontwikkeling en begrotingen rond online advertising op. Je geeft leiding aan één medewerker en coördineert het online campagnemanagement met de accountmanagers van de omroepen. Het onderhouden van relaties met externe partners zoals advertentienetwerken, mediabureaus en leveranciers behoort tevens tot je kerntaken. De standplaats is flexibel tussen Amsterdam, Rotterdam en Den haag. Je rapporteert aan één van de commercieel managers.   

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een ervaren, technisch en commercieel denkend talent met HBO werk- en denkniveau en ruime, relevante werkervaring met online advertising en development. Hij of zij moet in staat zijn het grote online advertentie volume zo efficiënt en rendabel mogelijk te vermarkten. De Yield Manager Online Advertising die wij zoeken:


  • Is zelfstartend, ondernemend, flexibel, resultaatgericht en heeft een commerciële instelling;

  • Neemt het accountteam aan de hand voor het realiseren van goede online campagnes en denkt mee aan oplossingen voor onze klanten;

  • Heeft ruime kennis van online leadgeneratie (SEO/SEA);

  • Heeft ervaring met puplisher adservers, ad networks, Google Ad Manager- tag manager en kennis van de diverse SSP en DSP platforms, is expert op het gebied van RTB, programmatic sales en Google en data Analytics;

  • Is zeer klant- en resultaatgericht, met een sterke overtuigingskracht;

  • Neemt initiatief op het gebied van online sales ontwikkelingen en is innovatief;Wat bieden wij?
Een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve, dynamische en inspirerende omgeving. Waar ruimte is voor eigen initiatieven. Salariëring conform de omroep cao, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd. Een leaseauto, bonusregeling, mobiele telefoon en een laptop zijn onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. De standplaats wordt flexibel ingericht over de drie Randstedelijke omroepen.

Solliciteren:
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan een motivatiebrief met cv voor 31 maart 2019 per mail naar vacatures@nhmedia.nl


Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Omgeving Amsterdam:    Ger Welbers        06 51 61 83 54

Omgeving Rotterdam:    Richard Vergeer        06 53 64 68 80

Omgeving Den Haag:    Marcel van Driel    06 46 08 30 18

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
Advertising opdrachten daarentegen zijn welkom.