RTV Rijnmond is de regionale zender in het zuidelijk deel van Zuid-Holland. Ons doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde werkgebied. RTV Rijnmond staat voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd.

Wekelijks luisteren circa 280.000 mensen naar Radio Rijnmond en trekt TV Rijnmond rond de 300.000 kijkers. Daarnaast worden maandelijks meer dan 15 miljoen onlinepagina’s bekeken via rijnmond.nl, onze app en onze social mediakanalen.

Voor onze nieuwsredactie zijn wij op zoek naar een:

Freelance bureauredacteur (M/V)

De werkzaamheden

Als freelance bureauredacteur voer je alle voorkomende bureau redactionele werkzaamheden uit. Je verzamelt en selecteert nieuws en actualiteiten, bereidt de keuze en verdere uitwerking van onderwerpen voor. Je bereidt voor de verslaggever organisatorisch en inhoudelijk de te behandelen onderwerpen voor, informeert hem/haar en blijft voor hem/haar steunpunt tijdens de productie. Je ontvangt de door de verslaggever gerealiseerde crossmediale content, bewerkt deze voor zover nodig en verzorgt de plaatsing ervan op de door de eindredacteur aangegeven platforms. Verder bewerk je zelf verzameld nieuws/actualiteiten en verzorgt de plaatsing ervan op de door de eindredacteur aangegeven platforms.

Onze ideale freelance collega…

  • Heeft een journalistieke opleiding op minstens HBO-niveau gedaan of bijna een journalistieke opleiding op minstens HBO-niveau afgerond;

  • Heeft relevante ervaring in de (nieuws)journalistiek;

  • Je bent een creatieve nieuwsjager met oog voor leuke verhalen en invalshoeken;

  • Functioneert goed onder (tijds-)druk;

  • Heeft ervaring met montageprogramma’s Avid of vergelijkbaar (must) en Dalet (is een pré);

  • Beheerst het geschreven Nederlands zeer goed;

  • Is woonachtig in de regio Zuid-Holland-zuid of heeft affiniteit met dit gebied;

  • Is geïnteresseerd in regionaal nieuws.

 

Wat bieden wij?
Naast het werken op een dynamische en inspirerende nieuwsredactie die opereert in een toonaangevend verzorgingsgebied, nemen we je op in ons bestand van freelance bureauredacteuren die regelmatig worden ingezet.

Geïnteresseerd?
Graag zien we je sollicitatie met cv en voorbeelden van eerder werk tegemoet. Je kunt je sollicitatie sturen naar  P&O@rijnmond.nl. Wil je schriftelijk solliciteren? Stuur je brief naar RTV Rijnmond, ter attentie van P&O, postbus 1515, 3000 BM Rotterdam.

Door te reageren op een vacature geeft u RTV Rijnmond toestemming om de door u ingestuurde gegevens te verwerken. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel en alleen gebruikt voor de sollicitatieprocedure bij RTV Rijnmond. Meer informatie over het verwerken van uw persoonsgegevens omtrent sollicitaties en uw rechten vindt u in ons Privacy Statement op de website.